42698564832 34a967e33e c

WEZEP - Op zaterdag 9 juni vierde toerclub Cyclo ’78 Wezep het veertigjarig bestaan. Dat gebeurde met een zonovergoten fietstocht vanaf de bekende startlocatie De Kamphal. Bijna veertig deelnemers reden in twee groepen naar Vierhouten voor de koffiestop. ’s-Avonds volgde een gezellig feest met achtergrondmuziek. De aanwezige leden en partners genoten op een prachtige zomeravond van een barbecue.

Foto's Dick van de Graaf 

 

Uiteraard werden er vele herinneringen opgehaald. De kleine tentoonstelling met foto’s en fietsen uit de verenigingshistorie zorgden voor een fraai decor.

Geschiedenis
De vereniging werd opgericht op 16 april 1978, als informele vereniging De IJsselstreek. Na een splitsing in 1991 ontstond Toerclub De IJsselstreek en in 1998 volgde de naamswijziging in Cyclo ’78 Wezep. Vanaf de oprichting is het een actieve vereniging. De 115 leden organiseren jaarlijks tientallen verenigingstochten. Die variëren in lengte van 40 kilometer voor een tocht op woensdagavond, tot 330 kilometer voor een rondje IJsselmeer. Het uitgangspunt van de verenigingstochten past al jaren on der de noemer Social Ride, oftewel: ‘samen uit, samen thuis’. De leden organiseren naast de verenigingstochten ook de Wezepse Fiets-4-daagse en de jaarlijkse fietsclinic voor startende racefietsers. Ook buiten de vereniging om rijdt men gezamenlijk tochten op woensdagochtend, zaterdag en zondag. Ook voor wie wat harder wil rijden zijn er mogelijkheden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment