CA2 5100 1200x675

OLDEBROEK - Voor Heren 1 stond afgelopen donderdag de uitwedstrijd tegen ESV in Elspeet op het programma. Gezien de thuiswedstrijd verwachtten de mannen flink wat tegenstand, maar Blauw Wit wist de thuisploeg vakkundig op te rollen. Via 9-25, 13-25, 9-25 en 15-25 werd het een snelle 0-4 overwinning. Ondanks dat tegenstander flink wat moeite deed om het ritme van de Oldebroekers te verstoren (zo begon de wedstrijd een half uur later omdat de Elspeetse tas met wedstrijdkleding zoek was), lieten de Blauw Witters zich niet van de wijs brengen. De aanwezigheid van concurrent Harderwijk op de tribune bracht Blauw Wit juist dat stukje extra drive om een goede uitslag neer te zetten. Door deze ruime overwinning stijgt de spanning in de eerste klasse naar grote hoogte.

Wat is de situatie?
VVH en Blauw Wit staan bovenaan met 87 punten. Ook het setcoëfficiënt is gelijk. Maar VVH staat bovenaan vanwege een beter puntencoëfficiënt (voor gemaakte punten gedeeld door aantal tegenpunten). Dit verschil bedraagt ongeveer 0,03 punt. Een bizarre en bijna unieke situatie.

1e klasse 768x135

En nu?
De aankomende en tevens laatste speelronde wordt een ongekend spannende speelronde. Blauw Wit moet het gat van 0,03 qua puntencoëfficiënt zien te dichten in de wedstrijd tegen SSS (14.30u in de Talter). Maar concurrent VVH komt vrijdagavond al in actie tegen ESV. VVH zal 4-0 moeten winnen om de druk op Blauw Wit te houden. Aan Blauw Wit vervolgens de taak om met ruim verschil te winnen van SSS. En dan wordt het rekenen.

Enfin, over de uitslagen valt nog weinig te zeggen. Het is eerst afwachten wat de uitslag van de wedstrijd tussen VVH en ESV wordt die volgende week vrijdag (20 april) wordt gespeeld. We zullen u daarna op de hoogte stellen (via onze website en social media), wat de mogelijkheden voor Heren 1 zijn. Heren 1 komt namelijk een dag later in actie tegen SSS in de Talter.

Feit blijft wel dat Heren 1 volgende week zaterdag uw en jouw steun goed kan gebruiken, want er bestaat een kans dat de mannen kampioen kunnen worden. Kom daarom zaterdag 21 april om 14.30u naar de Talter en help onze mannen naar de winst!

Mocht Heren 1 geen kampioen worden, dan spelen de mannen op 28 april p/d wedstrijden in Barneveld.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment