OWIOS

OLDEBROEK - OWIOS heeft zichzelf een hele slechte dienst bewezen door met 2-1 te verliezen van de rode lantaarndrager ESA. OWIOS begon veel te zwak aan de wedstrijd en kreeg daar de rekening voor gepresenteerd. OWIOS begon zeer slecht op het hobbelige veld en de eerste kansen waren dan ook voor ESA. Pas na 18 minuten was er het eerst doelgevaar van OWIOS. Cornell Balk haalde de achterlijn en zette voor op de hardwerkende spits Nabil Essaddouqi en hij legde terug op Arjan Vorsselman. Op slechts enkele meters van het doel schoot hij met het zwakkere been naast. In de daarop volgende corner was het Ben Snoek die met de knie OWIOS tegen de verhouding in op voorsprong zette. Wie dacht dat deze voorsprong bevrijdend zou werken, kwam bedrogen uit.

De betere kansen waren voor ESA. In de 23e minuut kwam OWIOS goed weg toen laatste man Hendri Nagelhout de bal verspeelde, maar keeper Herold Ponstein hield OWIOS nog op voorsprong. Met een half uur was daar toch de verdiende gelijkmaker. Een bal in de 16 kon niet voldoende weggewerkt worden door Hendri Nagelhout en Michel Bakanga pikte de bal op en schoof deze onder Herold Pontein.

In de 2e helft startte OWIOS zoals ze dat vanaf het begin zouden moeten doen. De eerste kansen waren voor OWIOS. Cornell Balk nam twee keer het doel onder vuur, maar beide keren ging de bal net naast. Tevens werd Cornell Balk nog een keer in de rug gelopen in de 16-meter, maar scheidsrechter Heusschen weigerde te fluiten voor een penalty. In de 55e minuut een korte corner en Bennie Veldhoen haalt hard uit in de korte hoek, maar de keeper redt ternauwernood. In de tegenaanval staat OWIOS ineens achter. Een afstandsschot van 20 meter van Jordy Folman gaat via de rug van een medespeler en laat doelman Herold Ponstein kansloos. OWIOS kwam binnen enkele minuten bijna langszij. Een doelpunt van Gerdo van ’t Hul werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Tien minuten voor tijd kwam Erik van Haagen net te laat en schoot tegen de goed uit zijn goal komende keeper. Enkele minuten later werd een luchtduel tussen de keeper en Hendri Nagelhout niet afgefloten en ging voor OWIOS de bal langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor het eindsignaal was het Hendri Nagelhout die nog net over de lat kopte. OWIOS verliest met 2-1 van de hekkensluiter en heeft deze nederlaag geheel aan zichzelf te wijten. Slechts enkele spelers leken er in de eerste helft van doordrongen te zijn dat bij winst OWIOS definitief afstand kan nemen van de onderste regionen en het klassenbehoud zo goed als veilig gesteld kon worden. Nu kon ESA vanaf het begin gaan geloven dat er een goed resultaat te halen was en bleven ze knokken voor wat ze waard waren.

Volgende week speelt OWIOS de uitwedstrijd tegen Valleivogels uit Scherpenzeel. De wedstrijd begint om 14.30 uur. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment