009 Spectaculaire Koningsdag Oldebroek P1270274 Marco van Doorn

OLDEBROEK –Koningsdag 2018 in Oldebroek zal een spectaculaire worden, met het gemeentehuis als wedstrijddecor. Defensie zal namelijk spectaculaire bruggen bouwen. Er is dit jaar een samenwerking tussen verschillende verenigingen. De skeelerclub de WijheRuit met Eduard Vinke en Tonnie van Tongeren, en de stichting Streetrace Oldebroek met Arie ten Hove en Marco van Doorn hebben zich samen ingezet om dit sportspektakel mogelijk te maken. In de voorbereiding is veel tijd gestoken. Het gemeentehuis is dit jaar niet alleen het décor van Koningsdag, maar ook onderdeel van de wedstrijd. De mountainbikers zullen door het gemeentehuis racen. Om het geheel mogelijk te maken strijken Nordin Chaibi en Stefan van Gerner samen met hun collega’s van de 102 constructiecompagnie van het 101 Geniebataljon uit Wezep neer in Oldebroek om twee grote bruggen te bouwen om zo het skeelerparcours te kunnen laten passeren. Burgemeester Ardriaan Hoogendoorn, zelf ook een Fervent  fietser, was erg enthousiast over de medewerking van defensie tijdens dit spektakel. Deze twee bruggen (kruispunt Tulpstaat / van Asch van Wijcklaan en splitsing Van Sytzamalaan / toerit EMTE) zullen in de week voorafgaande aan Koningsdag worden opgebouwd.

De jonge mountainbikers van de ATB vereniging Oldebroek Jordy v.d. Veen, Ruben Schoonhoven en Rick Bos zien uit naar deze openingswedstrijd van dit Streetraceseizoen. Ook Harry Kamstra, skeeleraar van de skeelerclub de WijheRuit, verheugt zich enorm over de start van dit skeelerseizoen. De actieve skeelerclub is zelf ook volop bezig om een prachtig nieuw skeelerparcours naast de Talter te realiseren.

De Chr. Oranjevereniging Oldebroek is erg blij met deze samenwerking en ziet uit naar een volledig vernieuwd programma van Koningsdag, zowel op sportief als muzikaal gebied. Op donderdag avond 26 april vind het MTB Oranjefestijn plaats in de tent aan de stationsweg met artiesten als Jannes, Ancora, Lytse Hille, IJsselduo, Jeffrey Heesen, Wimmie Bouma, Duo Remix, Otto Lagerfett, Arjan Veneman. Op Koningsdag zullen in Oldebroek vanaf 10.00 de activiteiten starten op en rondom het raadhuisplein. De dag zal afgesloten worden met muziek en een vuurwerk aan de stationsweg in Oldebroek.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment