DSC01835

't LOOAfgelopen zaterdag was de eerste wedstrijddag in de landelijke mountainbike competitie 2018 voor de jeugd. Wedstrijden verreden onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU). Uit heel Nederland waren de jeugdige mountainbikers naar de ATB Baan gekomen. De aanwezige KNWU officials waren zeer tevreden over de organisatie van deze wedstrijd en over het verloop van de eerste mountainbike wedstrijd voor de jeugd in Oldebroek van het seizoen 2018.

Foto's Jack Aalderink

Om 10:30 uur startte categorie 1 de jeugd van 7 en 8 jaar. Bij de jongens was Iker Slotboom uit Kwintsheuvel de snelste, de tweede plaats ging naar Jens Smit uit Steenwijk. Ryan Boer uit Kampen van de ATB Vereniging Oldebroek werd derde. Een goede prestatie in dit landelijk deelnemersveld voor Ryan de winnaar van de wintercompetitie 2017/2018 bij de ATB Vereniging Oldebroek. Bij de meisjes was de winst voor Nynke Jochems uit Putten, tweede werd Jasmijn Weijers uit Apeldoorn, de derde plaats ging naar Lisa van der Pouw-Kraan uit Oudehorne. Rinkje Riezebos uit Oldebroek werd negende bij de meisjes.

In categorie 2 werd bij de jongens Teun van Beurden uit Eindhoven winnaar, tweede werd Sam van der Drift uit Wateringen en derde Rens Kalsbeek uit Apeldoorn. Bij de meisjes liet Jinthe Nijboer uit Zwolle zien dat zij goed in vorm is, wij won de wedstrijd voor Bente Jochems uit Putten, Floortje de Vries uit Monster werd derde. Robin Kroese uit Wezep werd 8e en Thijs van de Streek en Gijs van Asselt uit Oldebroek werden 13e en 14e bij de jongens. In categorie 3 was de winst bij de jongens voor Mads Teunissen van Manen uit Oosterbeek, Jowi Cnossen uit Apeldoorn werd tweede en de derde plaats was voor Cas Timmermans uit Wageningen. Bij de meisjes was Maureen Abma de snelste, tweede werd Lisa Band uit Zuid Oost Beemster, de derde plaats was voor Amy de Bruin uit Bergen op Zoom. Bij categorie 4 was Boris van der Voort uit Kwintsheuvel de snelste voor Daan Hartog uit Giessenburg, de derde plaats ging naar Rif van den Berg ui Pijnacker. Bij de meisjes was de winst voor Mae Cabaca uit Vlaardingen. Tweede werd Jade Wuurman uit Limmen de derde plaats ging naar Nina Houmes uit Wissenkerk.

Alle podiumkandidaten ontvingen een herinnering en de winnaars bloemen, deze werden uitgereikt door rondemiss Renate Mensink en de secretaris van de ATB vereniging Oldbroek Jan van Boven. Renate Mensink is recreatief mountainbiker en is bezig met een opleiding maatschappelijke zorg. Zij was deze dag gekleed door Wespro Woman Store en Kapper Wim Koele uit Oldebroek.

Om 13:30 werden de wedstrijden hervat met categorie 5. Keije Solen uit Zwolle, soleerde hier naar de overwinning, hij ging er direct vandoor en gaf de wedstrijd niet meer uit handen. De tweede plaats ging naar Antoine Quint uit Deil, derde werd Rob Kastelein uit Burgh-Haamstede.

Sem Hardlooper uit Wezep van de ATB Vereniging Oldebroek wist zich vanuit het middenveld naar een vierde plaats te rijden, en kwam in de finale vlak achter de eerste drie. Een prima prestatie in deze landelijke 1e jeugdwedstrijd van 2018. De winst bij de meisjes was voor Lauren Molengraaf uit Capelle aan de IJssel, tweede werd Nance van der Grift en de derde plaats was voor Jette de Groot uit Zwolle. In categorie 6 was de winst bij de jongens voor Jelte Jochems uit Putten, Christiaan van Rees werd tweede, en Yaël Plas uit Apeldoorn derde. Bij de meisjes was Bibi Verzijl de snelste, tweede plaats voor Britt Davidson uit Koedijk, de derde plaats ging naar Luna Cnossen uit Apeldoorn. In categorie 7 kregen de aanwezigen een prachtige wedstrijd voorgeschoteld, Menno Huising reed een indrukwekkende wedstrijd en werd eerste, tweede werd Elmar Abma die in de finale dichtbij kwam. Michael Boers werd derde. Diederik Fobbe uit  ’t Loo reed zich naar een 8e plaats en Vincent van Dorp uit Elburg werd 9e, een prima prestatie in dit landelijk deelnemersveld voor de twee mointainbikers van de ATB Vereniging Oldebroek

Na Oldebroek zal er op 17 maart in Berlicum gereden worden, 31 maart Honselersdijk, 7 april Groesbeek, 28 april Havelte, 12 mei Beesel, 19 mei Den Helder, 26 mei Arkel, 9 juni Zeegse, 16 juni Assen, 23 juni Bergschenhoek, 7 juli Apeldoorn, 14 juli Oss, 18 augustus Appelscha, 1 september Burg-Haamstede, 15 september Breda en op 22 september het Nederlands Kampioenschap in Oldenzaal.

Bron: www.atb-vereniging-oldebroek.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment