16

WEZEP – Lianne Puttenstein heeft tijdens de Nederlandse Kampioenschappen tafeltennis in Zwolle de eerste prijs gepakt in de D-klasse. Ze kwam tijdens het toernooi uit tegen andere spelers uit heel het land die vorig seizoen, net als Lianne, de beste waren in hun klasse. Lianne wist in het najaarsseizoen 96% van haar wedstrijden in de derde klasse te winnen. Ze speelde in dat seizoen 27 wedstrijden, waarvan ze er maar een verloor. Door deze uitmuntende prestatie werd ze uitgenodigd om mee te doen aan het Jeugdklassentoernooi in Zwolle.

Lianne eindigde in de poule bij de eerste twee, waardoor ze haarzelf kwalificeerde voor de kwartfinale. De kwarfinale werd zeer verrassend met 3-2 gewonnen van Romy Roelfsema (Vitesse ’35), waardoor Lianne haar tegen de verwachtingen in op kon maken voor de halve finale. Deze halve finale bleek voor de Wezepse eveneens zeer succesvol, want ze trok deze met 3-0 naar haar toe. In de finale speelde Lianne tegen Twan Ketelapper (Zwartsluis) en ook hierin trok ze knap aan het langste eind: 3-1. Door deze overwinning mag Lianne Puttenstein haarzelf de beste van Nederland noemen in de D-klasse.

Dit was hoogstwaarschijnlijk de laatste keer dat Lianne deel mocht nemen aan het Jeugdklassentoernooi, aangezien ze vanaf dit seizoen alleen nog uitkomt bij de senioren, waaronder het eerste damesteam. Bij de dames (derde divisie) presteert ze dit seizoen tot nog toe ook goed met een winstpercentage van 67%.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment