owcup assen

OLDEBROEK - Racing Team Oldebroek coureur Niels Fijn uit Oldebroek zag op het TT-Circuit in Assen een topprestatie tijdens de eerste wedstrijd verbleken bij een crash aan het eind van de tweede wedstrijd. Fijn had zich ten doel gesteld in 2014 een top tien positie te halen in de Supercup 1000cc klasse tijdens de OW Cup wedstrijden. Door het constante optreden van de Honda coureur lijkt deze doelstelling met nog tweede wedstrijden op het programma te worden gehaald. Onder prachtige en zonnige omstandigheden reisde Fijn met zijn teamgenoot Arjan van Hooren af naar het roemruchte TT-Circuit in Assen.

Er was wel wat spanning in het team omdat Van Hooren tijdens de laatste wedstrijden de titel kon pakken.

Training

Tijdens de tijdtraining kwam Fijn niet verder dan een twaalfde tijd op slechts een halve seconde van de zevende positie. Er zit duidelijk meer potentie in maar een perfecte ronde kon tijdens de training nog niet worden gerealiseerd.

1e Race

Fijn kende een superstart en schoot gelijk door naar een zesde plek. Deze positie kon een ronde worden vastgehouden, maar toen kwam Verploegen voorbij. Achter de zes koplopers vormde zich een grote groep van vijf rijders, welke rondelang door Fijn werd aangevoerd. Helaas moest de wedstrijd vroegtijdig worden afgevlagd omdat een coureur ten val kwam en de wedstrijdleiding genoodzaakt was de wedstrijd met een rode vlag te beëindigen.

Er werd door de wedstrijdleiding besloten dat de wedstrijd nog kon worden hervat met nog drie ronden op het rondebord. Opnieuw kende Fijn een prima start reed de resterende ronden op een keurige zesde plek. De resultaten van de tweede wedstrijddelen werden bij elkaar opgeteld en Fijn bleek een prachtige vijfde plek te hebben behaald.

Dit was het beste resultaat op het TT-Circuit van dit raceseizoen. De rondetijden lagen ook een stuk lager dan in de tijdtraining, waaruit bleek dat de potentie aanwezig is om in de top van de Supercup 1000cc klasse mee te strijden.

2e Race

Aan het eind van de middag stond de tweede wedstrijd op het programma. Met het resultaat van de eerste wedstrijd in het achterhoofd werd met veel vertrouwen begonnen aan deze wedstrijd. Opnieuw maakte Fijn een prima start en lag gelijk weer vooraan in het veld. Met constante rondetijden streed Fijn voor de zesde positie en het leek er ook op dat die positie kon worden binnengehengeld.

Helaas sloeg het noodlot aan het eind van de wedstrijd toe. De laatste ronde doken Daniel Vermaas en Fijn tezamen tegelijk de supersnelle Ramshoek in. Dit is een linkerbocht welke bijna volspeed genomen kan worden. De coureurs raakten elkaar waardoor Fijn crashte en Vermaas razendsnel door de grindbak stuiterde. Vermaas kon zijn weg nog vervolgen en werd nog als veertiende afgevlagd, maar voor Fijn eindigde deze goede race met veel schade aan de machine in de grindbak. Gelukkig bleef hij zelf ongedeerd.

Een top wedstrijddag eindigde voor Fijn in mineur, maar niet voor het team want Arjan van Hooren pakte met een twee schitterende resultaten de titel. Hiermee kan het team uiteraard super tevreden zijn.

Fijn bleek als negende in de eindstand te zijn geëindigd, waarmee zijn doelstelling aan het begin van het seizoen is gerealiseerd. Gezien de laatste wedstrijden zit er veel meer in dan een negende plek, wat veel vertrouwen voor de toekomst zal geven.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment