owcup

NOORDEINDE - Arjan van Hooren uit Noordeinde heeft afgelopen zaterdag op het TT-Circuit in Assen het kampioenschap binnengehaald in de Supercup 1000cc. Onder een strak blauwe hemel op een zonovergoten TT-Circuit stond het Racingteam Oldebroek enigszins gespannen te wachten voor aanvang van de tijdtraining. Van Hooren kwam als klassementsleider naar de laatste twee wedstrijden van het seizoen. De snelle Honda coureur had een kleine voorsprong van 17 (00) punten op zijn naaste concurrent Erwin Druijff. Een klein foutje of een mechanisch probleem kon het feestje dus nog makkelijk bederven.

Training

Dertig deelnemers melden zich voor de tijdtraining waaronder een aantal dispensatie rijders welke niet meestrijden voor het kampioenschap. Van Hooren reed een negental ronden met als snelste tijd 1:44.110. Hij was hiermee ruim drie seconden langzamer dan ONK coureur Nelson Rolfes welke als dispensatie coureur aan het startveld was toegevoegd. De tijd van Van Hooren betekende een vijfde startpositie. Wat een klein beetje zorgen baarde was de tweede tijd van Druijff, die daarmee ruim sneller was dan Van Hooren.

Marcel van Nieuwenhuizen reed de derde tijd en Mervyn Verploegen mocht als vierde een plaatsje op grid innemen.

1e Race

Van Hooren maakte een prima start en kwam als vierde voor het eerst langs start en finish. Het tempo van de koplopers lag te hoog om deze te volgen, maar door keihard te vechten en goed geconcentreerd te rijden bleef Van Hooren toch redelijk in het spoor van de kopgroep blijven. Van Hooren moest wel alles in het werk stellen om Rinze Luimstra achter zich te houden.

Door een ongeval in de vijfde ronde moest de wedstrijd helaas vroegtijdig worden stilgelegd.

Na een kort oponthoud werd de wedstrijd hervat voor nog slechts drie ronden. Opnieuw kwam Van Hooren goed van zijn plek en reed de resterende ronden solide uit en kwam als derde over de finish. Helaas voor de Racingteam Oldebroek coureur pakte Druijff de overwinning. Van Hooren kon toch opgelucht adem halen, omdat hij in de gecombineerde uitslag een prima tweede plaats had gepakt. Luimstra werd als derde geklasseerd voor Verploegen en Oldebroeker Niels Fijn.

2e Race

Met nog één wedstrijd op het programma werd de spanning toch behoorlijk opgevoerd. De voorsprong in het klassement was teruggelopen naar twaalf punten en dat betekende bij een overwinning van Druijff dat Van Hooren minimaal derde moest worden. Ook nu maakte Van Hooren een prima start en zat gelijk in een kopgroep van vijf rijders welke keihard streden om elke centimeter asfalt. Helaas kon Van Hooren in de loop van de wedstrijd Van Nieuwenhuizen, Druijff en Verploegen niet volgen en hij haakte samen met Luimstra af in de strijd om de overwinning.

Gelukkig voor Van Hooren reed Van Nieuwenhuizen niet voor de punten, dus dat zou voor Van Hooren betekenen dat hij minimaal vierde moest worden. Op papier bleek dat makkelijker dan gedacht. Van Hooren moest opnieuw afrekenen met Luimstra. Tot een paar ronden voor het einde leek de droom van het kampioenschap aan een zijden draadje te hangen, maar met twee supersnelle ronden aan het eind van de wedstrijd zorgde Van Hooren ervoor dat hij Luimstra van zich af kon schudden en zo de vierde plaats zeker te stellen.

Van Nieuwenhuizen pakte de overwinning, maar het maximaal aantal punten ging naar Druijff met in zijn kielzog Verploegen.

Van Hooren pakte de punten voor de derde plek en hield aan het eind van een lang en spannend seizoen drie punten over en greep daarmee de titel!!

Racingteam Oldebroek kan trots zijn op deze prestatie en kan zich weer gaan opmaken voor een nieuw raceseizoen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment