WHC

WEZEP - Woensdag 14 februari speelt WHC in de 4e ronde van de KNVB districtsbeker Oost in Enschede tegen het in zondag 1e klasse D uitkomende Rigtersbleek.  Rigtersbleek is al eerder tegenstander geweest voor WHC in het bekertoernooi. In het seizoen 2011-2012 won WHC in de poulefase van het bekertoernooi in Enschede met 0-2. Ook in het seizoen 2014-2015 waren WHC en Rigtersbleek in de poulefase bij elkaar ingedeeld. Het duel in Wezep eindigde toen in 1-1. Doelpuntenmaker voor WHC was toen Caleb Rahajaan.Rigtersbleek is huidige nummer 4 in de zondag 1e klasse D en heeft na 12 duels 19 punten. In de poulefase van het bekertoernooi won Rigtersbleek met 0-2 bij Sparta Enschede. Vervolgens won het in eigen huis met 3-1 van Vogido. In de laatste poulewedstrijd verloor Rigtersbleek bij Varsseveld met 2-1.

Ondanks het verlies ging Rigtersbleek samen met Vogido door naar de K.O. fase van het bekertoernooi omdat ze beiden een beter doelsaldo hadden dan Varsseveld.In de 1e K.O. ronde won Rigtersbleek van zaterdag 3e klasser RKSV uit Rijssen met 6-0. In de 2e K.O. ronde wist Rigtersbleek te winnen van zondag 2e klasser ATC’65 uit Hengelo met 5-2. Rigtersbleek kwam net als WHC niet uit in de tussenronde.

Rigtersbleek oefende op vrijdag 9 februari in Hengelo tegen ATC’65 en verloor met 4-2.Rigtersbleek acteert sinds het seizoen 2010-2011 afwisselend in de zondaghoofdklasse en zondag 1e klasse. Rigtersbleek wordt sinds het begin van dit seizoen getraind door Otto Krabbe. Hij wist in de 5 jaren dat hij trainer was bij BWO uit Hengelo van de zondag 4e klasse naar de zondag 1e klasse te promoveren. Bij Rigtersbleek is Max Krake zowel in de competitie als in het bekertoernooi de topscorer dit seizoen. Rigtersbleek heeft net als WHC de ambitie om op termijn weer uit te komen in de hoofdklasse. De 34-jarige routinier Jurrie Stevens is bij Rigtersbleek de all time clubtopscorer van de Enschedeërs.

WHC boekte afgelopen zaterdag voor de competitie een belangrijke overwinning in en bij Nunspeet met 0-1 en is in de 2e periode nog ongeslagen. WHC bleef in de poulefase van het bekertoernooi ongeslagen. Het won in eigen huis met 7-0 van SV Epe. Vervolgens won het bij SVI (0-3) en Rohda Raalte (1-3)In de 1e ronde van het bekertoernooi won WHC in Hoevelaken van het in de zaterdag 3e klasse B uitkomende Hoevelaken met 1-3. In de 2e K.O. ronde rekende WHC af met klassegenoot Go Ahead Kampen door in Kampen met 1-2 te winnen. WHC scoorde tot nu 18 keer in het bekertoernooi. Topscorer is tot nu toe Camiel Fidom met 5 treffers. Mark van Petersen en Vincent Oosterkampen scoorden allebei 3 treffers. Adi Draganovic scoorde 2 keer. De volgende spelers scoorden allemaal één keer : Jelle Post, Jonathan van Marle, Wim van ’t Ende, Mitchel Dijkhof en Menno Kamphuis.

WHC wil dolgraag verder in het bekertoernooi en wil zich bij de laatste zestien plaatsen van het bekertoernooi. De winnaar van Rigtersbleek – WHC speelt in de achtste finale thuis tegen de winnaar van het duel tussen DTS Ede en Excelsior’31.WHC zal de status als de beduchte cupfighter weer in ere willen herstellen en bij een overwinning in Enschede op Rigtersbleek zal die status weer in beeld komen. Het duel staat o.l.v. Dhr. R.S. Spoler uit Almelo

De aftrap op sportpark Rigtersbleek in Enschede is om 20.00 uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment