CA1 0859 300x336

OLDEBROEK - Het is de mannen van Bakkerij Jonker – Blauw Wit  niet gelukt om de druk op koploper VVH op te voeren in de rechtstreekse confrontatie. In een bloedstollend spannende wedstrijd in Harderwijk afgelopen vrijdag gingen de Oldebroekers met 3-2 ten onder, ondanks dat de mannen de kans hadden om met een zege huiswaarts te keren. Na een heel matige openingsset (25-20) verlies, waar wellicht toch wat (onnodige) spanning om de hoek kwam kijken, herpakte Blauw Wit zich wonderbaarlijk in set 2. Alles leek erop dat de nummer 1 van de ranglijst, VVH, de tweede set met hetzelfde verschil naar zich toe zou trekken. Maar aan de hand van André Polinder geschiedde een klein wonder in Harderwijk. De Oldebroekers waren tot aan een stand van 24-20 eigenlijk niet in het spel voorgekomen. Maar de achterstand werd teniet gedaan en het eerste verzilverde setpunt werd de Oldebroekers nog door de scheidsrechter van dienst door de neus geboord, maar bij 28-29 was het wel raak.

Daarmee werd het 1-1 en de wedstrijd kantelde volledig. Blauw Wit pakte een ruime voorsprong en via 20-25 werd het 1-2 voor Blauw Wit. Net als in de thuiswedstrijd leek Blauw Wit ook de vierde set te gaan winnen. Telkens was er de voorsprong, maar aan het einde van de set zorgden de ruime wisselbank en de ervaring aan de kant van de thuisploeg, geholpen door een aantal curieuze beslissingen van de scheidsrechter, voor de ommekeer.

Opnieuw moest een 5e set uitkomst gaan bieden tussen beide teams. Via goed servicewerk van Reinier Boerendans pakte Blauw Wit een 6-10 voorsprong, maar die verdween als sneeuw voor de zon en Harderwijk kwam op matchpoint doordat de Oldebroekse aanvalsmachine haperde (14-11). Anthon Cornet dichtte dit gat nog eigenhandig met 3 prima services op rij en het momentum leek weer bij Blauw Wit te liggen. Maar zoals de hele wedstrijd onvoorspelbaar bleek te zijn, kon VHH, gesteund door het thuispubliek, uiteindelijk na een ware thriller het feest vieren (16-14 in set 5).

Na deze nederlaag lijkt Blauw Wit de kans op de titel definitief te hebben verspeeld. Het gat met VVH 3 is nu 2 punten en de Oldebroekers hebben ook nog een wedstrijd meer gespeeld. De mannen kunnen zich nu eerst gaan richten op de regiobeker waarin het in de 8e finales gekoppeld is aan de talenten van Orion uit Doetinchem. Deze wedstrijd wordt op 22 februari gespeeld. In de competitie hebben de mannen even een rustpauze. Op 3 maart wacht het duel met Swift’64 in Swifterbant.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment