heren

OLDEBROEK - Het eerste herenteam van Blauw Wit heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. In Harderwijk was gastheer VVH met 3-1 te sterk.

Coach Hans Benschop moest voor de wedstrijd puzzelen met zijn opstelling. Tom de Vries kon niet spelen vanwege een duimblessure en Martijn Boerendans had het liberoshirt aangetrokken in verband met rugproblemen. Daardoor verschoof Reinold Schoonhoven naar de buitenkant en kwam er voor Niels van Duijn een plekje vrij op het midden.

In de eerste set kwamen de Oldebroekers maar moeilijk op gang. VVH legde een hoge servicedruk op, waardoor het spelletje van de Blauw Witten te voorspelbaar werd. Zelf kon Heren 1 serverend geen vuist maken, waardoor de eerste set met 25-17 naar de thuisploeg ging.

De tweede set ging lang gelijk op. Blauw Wit had de zaken beter op orde en wist meer aanvallend te scoren. Echter, bij de stand van 16-16 was er een serviceserie van VVH die de Oldebroekers de spreekwoordelijke das om deed. Het gaatje van 4 punten viel niet meer te dichten en daardoor ging ook de tweede set verloren, 25-21.

In de derde set bleek Blauw Wit opnieuw niet bij machte om het spelbeeld om te draaien. Opnieuw was er veel moeite om de pass onder controle te krijgen. Daarbij werden er veel onnodige fouten gemaakt waardoor VVH punt na punt kon scoren. Blauw Wit kreeg de zaken niet tijdig op orde, waardoor set 3 ook naar de thuisploeg ging en daardoor kwam met Blauw Wit 3-0 achter te staan. In de praktijk blijkt het vaak lastiger dan gedacht om ook even de vierde set op te eisen. Blauw Wit kwam beter in het spel doordat VVH de teugels wat liet vieren. Het geloof in een punt groeide bij de Blauw Witten en de vechtlust kwam terug. De vierde set ging dan ook verdiend met 25-23 naar Blauw Wit.

Opnieuw een nederlaag voor de Oldebroekers. Volgens coach Hans Benschop lagen er veel leermomenten en daar zal de aankomende week dus ook hard aan worden gewerkt. Volgende week komt NVC op bezoek en dan zullen de messen weer scherp geslepen moeten zijn. Aanvang is om 14.30u in de Talter. De mannen kunnen uw steun goed gebruiken.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment