ELBURG - Na een, qua resultaten, dramatisch seizoen besloot de Elburger basketbalclub zich toch weer in te schrijven voor de landelijke Eerste Divisie. Dit was mogelijk, omdat sponsors Poort 5, Fysiotherapie Louwen Muilwijk en C3 Computers hun ondersteuning verlengden en nieuwe sponsors Martho Flexwerk, Salverda en Acountantskantoor Timmer werden gevonden.

In de voorbereiding boekten de Elburgers al mooie resultaten. T.o.v. vorig seizoen zijn een aantal nieuwe spelers aan het team toegevoegd. Van Z.A.C. Zwolle kwam Sjoerd Langevoort over, van Groene Uilen Groningen kwam Jelte Helfferich en vanuit de eigen jeugd Nighel Kranenburg.

Afgelopen zaterdag stond voor Martho Flexwerk G.S.Stars de openingswedstrijd op het programma. In de Apollohal in Amsterdam werd gespeeld tegen BC Apollo 2. Voor deze jonge ploeg was dit de tweede wedstrijd van het seizoen. Vorige week verloren ze ruim van Akrides. De Amsterdammers stonden dus op scherp. Dat bleek ook in het eerste kwart. De Elburgers hadden moeite met het snelle harde spel van de thuisploeg en moest alle zeilen bij zetten om in het spoor te blijven. Er ontstond een achterstand van 5 punten. Aan het eind van het kwart was de stand echter al weer 23-21.

De Amsterdamse storm was nog niet voorbij en de thuisploeg sloeg in het tweede kwart een gat van 10 punten. Dat vinden de Groenen hun ritme in de aanval en weten verdedigend de angel uit het Amsterdamse spel te halen. BC Apollo scoort de laatste 5 minuten van het tweede kwart slechts 1 punt. Via een driepunter van scherpschutter Dimitri Braakman pakken de Elburgers bij een stand van 37-38 de leiding en geven deze niet meer uit handen.

De tweede helft ging van start met een stand van 37-40. Met goed teamspel bouwt Martho Flexwerk G.S.Stars aan een voorsprong van 11 punten. De thuisploeg recht nog een keer de rug en komt terug tot 4 punten. Via scores van Sjoerd Langevoort en Jelte Helfferich wordt deze run gepareerd en eindigt kwart drie met een stand van 57-65.

In het laatste kwart maakt de ploeg uit Elburg verdedigd stop na stop. De aanvalsmachine draait op volle toeren en het verzet van de Amsterdamse ploeg is geknakt. Gestaag loopt de voorsprong op tot zelfs 23 punten. Martho Flexwerk speelt vervolgens de wedstrijd rustig uit en zo eindigt de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in een 65-87 overwinning.

Aanstaande vrijdag speelt Martho Flexwerk G.S.Stars om 21:00 uur in Elburg tegen Pigeons uit Duiven.

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars:

Sjoerd Langevoort 29

Jelte Helfferich 17

Rik van de Nes 14

Ruben Grootkarzijn 6

Roel Kramer 6

Joachim van de Weg 5

Ronald van de Weg 4

Dimitri Braakman 3

Stephan Versluis 2

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment