yael kooikerWEZEP -  Op woensdag en donderdag werd er in Wezep de Turfhorst Bokaal georganiseerd. De dressuurruiters en -amazones probeerden tijdens dit concours een plaats te bemachtigen voor de finale, welke op donderdagavond verreden werd. Enkele leden wisten tijdens dit evenement mooie resultaten te behalen. Yaël Kooiker reed met haar pony Florencio mee in de klasse B. De combinatie kon de eerste proef niet van start gaan i.v.m. een val. De amazone wist zich toch goed te herpakken en wist in de tweede proef een 3e prijs te winnen. De proef was goed voor 198,5 punten.

 Faye Reintsema ging met haar Prince van start in de klasse B. De combinatie wist beide rubrieken te winnen met mooie scores van 206 en 207,5 punten. Hier werd tevens een ticket voor de finale mee bemachtigd. Op een halve punt verschil op de nummer 1 werden ze toch knap 2e. De proef werd door de juryleden met 210 en 189,5 punten beoordeeld.

Willeke den Besten deed ook op dit concours weer goede zaken. Met Grace Kelly wist ze zich dit keer ook naar de finale te rijden. In de voorronde ontving de combinatie scores van 205 en 206,5 punten. In de finale werd de proef met 200,5  en 198 beoordeeld. Dit was goed voor een mooie 3e prijs.

Jose Bosman reed mee in de klasse L1. Samen met haar pony Veenstra’s Kimberly scoorde ze in de eerste proef 194 punten en in de tweede proef werd er een 2e prijs gewonnen met 203,5 punten.

Yasmin Westerink had haar debuut met Bjirmens Sjerp. De combinatie ging van start in de klasse B. Beide rubrieken werden gewonnen met 211 en 212,5 punten en hiermee selecteerden zij zich voor de finale. In de finale behaalde de combinatie een 5e plaats met 194 en 193 punten. De amazone kwam tevens aan de start in de klasse M2. Met Leonardo wist ze een 1e en 2e prijs te winnen met 206,5 en 195,5 punten. Hiermee selecteerden ook zij zich voor de finale, maar de amazone moest een keuze maken.

Dit weekend werd er een selectie springen in Nunspeet georganiseerd. Marjolein Schaftenaar ging van start in de klasse B cat. D. De amazone ontving met haar Surprise 75 stijlpunten en hier wonnen ze een 4e prijs mee.

Hoewel Quiana Altena de laatste selectie niet kon rijden is de jonge amazone gisteren Kringkampioen springen klasse B cat. AB geworden. Zij wist met haar pony Chanel het beste resultaat neer te zetten over de 3 selectiewedstrijden. De combinatie is hiermee geselecteerd voor het Gelders Kampioenschap.

 

 

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment