OLDEBROEK - Afgelopen week heeft Hans Benschop zijn handtekening onder het contract gezet met Blauw Wit, dat hem als trainer zal verbinden aan het eerste herenteam. Na dat bekend werd dat Henk Kwakkel zijn taak als trainer/coach bij Heren 1 neer zou leggen, ging Blauw Wit op zoek naar een nieuwe trainer. In de afgelopen weken ging het bestuur op zoek en kwam uit bij Hans Benschop. Hans Benschop is 48 jaar en het volleybalbloed stroomt door zijn aderen heen. In het dagelijks leven is Hans werkzaam als directeur van het adviesbureau 'Job-Advice'.

Vroeger speelde Hans zelf als spelverdeler, het grootste gedeelte van zijn volleybal carrière heeft hij versleten bij NVC. Vanaf zijn 20e ging Hans zich al richten op het trainersvak. Zo coachte hij het tweede en derde team van NVC, later het eerste damesteam en daarna het eerste herenteam van Nijkerk. Variërend van 1e klasse tot aan derde divisie niveau. Ondertussen heeft hij ook nog 2 jaar de dames van Leos onder zijn hoede gehad. Tot aan 2011 is Hans trainer geweest. Daarna heeft hij zich gericht op zijn taak als technisch adviseur bij NVC, waarbij de hoofdtaak het opleiden en begeleiden van (jeugd)trainers was.

Hans omschrijft zichzelf als een 'gedreven coach met plezier'. ''Ik ben een perfectionist die zich niet graag laat verrassen door onvoorziene omstandigheden, daarnaast ben ik altijd op zoek naar verbeteringen. Dit geldt voor zowel het individu als de groep. Ik hecht niet alleen waarde aan de technische aspecten van het volleybal, maar investeer ook veel tijd aan tactiek. Mijn motto is dan ook 'een tegenstander speelt net zo goed als dat jij hem toelaat'. Daarnaast hecht ik zeer veel waarde aan de cultuur en sfeer binnen een vereniging. Maak er zelf ook graag deel van uit" aldus de nieuwbakken trainer.

''De sfeer en de beleving binnen dit team, samen met de plezierige contacten vanaf het begin hebben mij de doorslag gegeven om voor Blauw Wit te kiezen''. Daarnaast wil Hans graag kunnen door ontwikkelen met een groep. "Deze groep heeft hiervoor voldoende potentie," vertelt Hans.
Het is lastig voor Hans om een verwachting voor volgend seizoen uit te spreken. "De selectie is nog wat krap en dat kan een risico zijn voor de nabije toekomst. Als de ontwikkeling van de spelers zich op hetzelfde tempo voortzet als wat nu al het geval is, dan kunnen we menig tegenstander gaan verrassen. Doelstelling is om zo hoog mogelijk te eindigen, er het maximale uit te halen en dit kunnen uitvoeren op een wijze waarbij de hele groep er plezier in heeft."

Binnen het team gaan wat positionele verschuivingen plaatsvinden. Hierdoor verwacht Hans een evenwichtige groep voor de 3e divisie te kunnen creëren. Er zal daardoor ook een andere taakverdeling ontstaan. Waardoor spelers naar verwachting beter tot hun recht zullen komen. "Dit vereist uiteraard de nodige aanpassingen van spelers en daar moeten we veel aandacht aan besteden. De vooruitzichten zijn écht goed en ik heb er dan ook alle vertrouwen in dan we ook zonder de vertrokken spelers het niveau van afgelopen seizoen kunnen handhaven."

Hans zal het nieuwe seizoen ingaan met veel aandacht aan de gedane omzettingen in het team. Daar zal zowel de individuele speler als de groep veel op getraind gaan worden. ''We hebben al afgesproken om iets langer door te trainen en de komende periode gaan we alvast afspraken maken hoe en wanneer we na de zomervakantie gaan starten.''

Het bestuur is blij met het aanstellen van Hans als nieuwe trainer van ons eerste herenteam. Naast de praktische volleybal vaardigheden bijbrengen is Hans ook iemand die spelers op mentaal en persoonlijk vlak het nodige kan (aan)leren. Het bestuur heeft daarom ook het vertrouwen uitgesproken richting Hans en wenst hem daarbij veel succes.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment