050 Foto Jordy vd Veen winterhard Marco van Doorn

OLDEBROEK/’t LOO – Onder barre winterse omstandigheden stond zaterdag de 4e etappe van de MaxiPromo wintercompetitie op het programma. In alle categorieën was het afzien door de sneeuw en een natte baan zorgde voor extra zware omstandigheden. De wedstrijden werden dan ook wat ingekort. Bij de 16+, 35+ en 50+ waren drie toppers die de wedstrijd bepaalden. De benjamin van het gezelschap, Jordy van der Veen uit Wezep liet zien dat hij winterhard is. Hij ging er samen met de routiniers Michel Warlich uit Heerde in de 35+ en Jan Grootkarzijn uit Elburg vandoor. Zij reden ieder in hun eigen klasse een prachtige wedstrijd. Jordy van der Veen won de sprint van de beide heren en deed ook goede zaken voor het eindklassement in de Koningsklasse van deze wintercompetitie.

 Bij de 16+ werd Jorre Nijboer uit Zwolle knap tweede en Jochem Plakmeijer uit Oldebroek derde. Bij de 35+ werd Klaas Mulder uit Staphorst derde na Jan Grootkarzijn die als 50+ reed in de 35+ categorie. Winnaar bij de 50+ werd Henk Klock uit Oldebroek, tweede werd Henk van Hooren uit Wezep en de fietsende secretaris van de ATB Vereniging Oldebroek Jan van Boven van ’t Loo-Oldebroek werd derde. Bij dames kwam Karin Iepsma uit Dronten als 1e over de streep en Annouschka Beerse uit Lelystad werd tweede.

Bij de jeugd zag het publiek bij de 13 t/m 15 jarigen Rick Bos uit Oosterwolde winnen. Op hem staat geen maat in deze competitie. Hij ging er bij de start van door en soleerde de gehele wedstrijd.  Morris Gruiters uit Beekbergen werd tweede en Vincent van Dorp  uit Elburg werd verassend derde. Bij de 11 t/m 12 jarigen wist Sem Hardloper uit Wezep in de sprint Brent Nijboer uit Zwolle te kloppen, Job Weijdeman uit Tuk werd derde. Bij de 8 t/m 10 jarigen won Jasper Harders uit Lelystad, Anna Linde van Dorp uit Elburg werd tweede en Nout Blacquiere uit Lelystad derde. Bij de kabouters was de winst voor Ryan Boer uit Kampen, tweede werd Tijn Nijhof uit Zwolle en Rinkje Riezebos uit Oldebroek werd derde.

Op zaterdag 16 december staat voor alle deelnemers de vijfde wedstrijd om de Maxipromo wintercompetitie worden verreden bij de ATB Vereniging Oldebroek. Vanaf 12.45 starten de kabouters.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment