013 Overwinning in Moergestel voor Raymond vd Kruisweg 2017

OLDEBROEK/’T LOO  –  Afgelopen weekend stonden Raymond en Dennis van de Kruisweg aan de start van de TC 5 - Rabobank Cyclocross van Moergestel en de 38e Nationale veldrit van Amersfoort. Ondanks het barre winterse weer was er succes voor de broers. Om 10:30 uur klonk het startschot in Moergestel. Dennis kende een goede start en draaide wederom als derde het veld in. Iets daarachter zat Raymond op de zesde plaats. In het begin van de wedstrijd gingen er drie renners vandoor. Raymond zat alleen daarachter op plaats vier. Dennis was naar achteren gezakt. Hiij kon het hoge tempo niet aan en had last van de kou. Na drie rondes begon het winterse weer mee te spelen. Het begon te sneeuwen en dat veranderde het parcours. Door wat fouten vooraan kon Raymond de aansluiting krijgen met de kopgroep. In de een-na-laatste ronde kwam Raymond aan de leiding te liggen en sloeg gelijk een gaatje. Dit wist hij tot aan de finish vast te houden en hij won met een voorsprong van vijf seconden.

Ondertussen was Dennis van plaats elf terug gereden naar plaats zeven. Op het glad wordende parcours kon Dennis goed uit de voeten. In de laatste ronde wist hij zelfs nog op te schuiven naar plaats zes en gaf die niet meer uit handen.

Een  dag ervoor startten Dennis en Raymond in winterse omstandigheden om 11:00 uur  in Amersfoort. Dennis kende een goede start en draaide als derde het veld in. Raymond kende een dramatische start en kwam rond plaats dertig door de materiaalpost. Raymond wist wel een super goede eerste ronde te rijden, want hij kwam terug tot aan de kopgroep! Gelijk wist Raymond goed voorin de groep te rijden. Dennis zakte iets af en reed achterin de groep rond plaats tien. Na de tweede ronde kwam Raymond aan de leiding te liggen en sloeg zelfs een klein gaatje. Lang hield dit niet stand, maar toch reed er zo een kopgroep van vier man weg. Dennis begon ook steeds meer op te schuiven en was op dit modderige parcours ondertussen naar plaats vijf opgeschoven. In de een-na-laatste ronde wist Dennis zelfs nog op te schuiven naar plek vier. Raymond maakte in de laatste ronde nog een klein foutje, maar finishte op een mooie derde plaats! Daarmee pakte Raymond zijn tweede nationale veldrit-podium op rij! Acht seconde later finishte Dennis moegestreden op plaats vier, niet verwacht na de opgelopen blessure van vorige week.

Zaterdag 16 december staat de 25e Veldrit van Woerden op het programma en zondag 17 december staan Raymond en Dennis aan de start in de nationale veldrit van Wierden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment