HATTEM - Het tweede team van Z&PC Hatto-Heim heeft zaterdag een opzienbarende 5-11 zege geboekt tegen het eerste team van Steenwijk1934. In de eerste periode waren de mannen uit Hattem enorm effectief en werd de concurrent al op een grote achterstand gezet. Door deze zege is Hatto-Heim voorlopig koploper in de vierde klasse A.

Beide teams begonnen de competitie vorige week met een ruime zege. Vooraf was dus bekend dat het duel in Steenwijk een treffen zou worden tussen twee potentiële titelkandidaten. Het team uit Hattem begon furieus aan de wedstrijd. Ze lieten de thuisploeg komen om vervolgens razendsnel te counteren. De eerste vier tegenaanvallen leverde Hatto-Heim vier doelpunten op. Steenwijk wist niet waar ze het zoeken moesten en het team keek elkaar met onbegrip aan. Hatto-Heim liep door een benutte strafworp en nog twee uitgespeelde aanvallen verder uit naar 0-7. Steenwijk wist in de eerste periode nog wel het net te vinden en zodoende werd de eerste periode met 1-7 afgesloten.

De tweede periode was het recept hetzelfde aan Hattemse kant. De tegenstander laten komen om ze vervolgens te overdonderen in de tegenaanval. Steenwijk had na de eerste periode orde op zaken gesteld en zette de deur niet meer wagenwijd open voor Hattem. Hatto-Heim bleef scherp en Steenwijk was genoodzaakt om overtredingen te maken. Dit leverde Hatto-Heim in de tweede periode een tweede strafworp in de wedstrijd op. Mark Kroon schoot ook dit buitenkansje tegen de touwen. Steenwijk trof hierna voor de tweede keer doel, maar door doelpunten van Peter Luchtenberg en Christiaan Fowler stond het halverwege 2-10.

De derde periode werd het spel onnauwkeuriger aan Hattemse zijde. Kansen werden niet meer resoluut afgemaakt en Steenwijk kreeg meer ruimte. Het verschil bleef desalniettemin acht doelpunten verschil. Beide teams scoorden eenmaal. Namens Hattem schoot Johan Bosma een overtal-situatie binnen.

In de slotperiode liet Hatto-Heim de teugels meer vieren en kwam het niet meer tot scoren toe. De thuisploeg verkleinde de schade in deze periode nog wel. Zij scoorden tweemaal en zodoende werd er afgesloten op 5-11

Periodestanden: 1-7,1-3, 1-1, 2-0.
Peter Luchtenberg 4x, Mark Kroon 2x, Dries Sluikhuis 2x, Herman Roeloefs 1x, Christiaan Fowler 1x en Johan Bosma 1x.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment