045 Jasper Schouten 11 november 2017

OLDEBROEK/’t LOO – Zaterdag stond in de Koningsklasse bij de 2e wedstrijd van de Maxipromo wintercompetitie wielrenner Jasper Schouten aan de start. De uit Dronten afkomstige renner was dit jaar op de weg succesvol met twee klassieker zeges en diverse podiumplekken in de criteriums.  Vanaf 1 januari zal Jasper als semi prof actief zijn. Zaterdag was hij samen met Jordy van der Veen smaakmaker. Jordy en Jasper gingen er al vroeg van door. Jordy maakte tempo en Jasper bleef een lange tijd in zijn gezelschap. Met de finale in zicht verhoogde Jasper het tempo en soleerde naar de zege. Arnold van de Streek werd derde.

 

In de klasse 35+ zag het publiek de winnaar van de 1e wedstrijd, Erik van Laar uit Oosterbeek, stranden. Hij reed de wedstrijd niet uit. Michel Warlich uit Heerde wist al snel zijn naaste belagers uit het wiel te rijden en werd 1e, gevolgd door Derk Tellegen uit Heerde en 3e werd Klaas Mulder uit Staphorst. In de 50+ klasse wist Henk van Hooren uit Wezep te winnen voor Marjan van Oene uit Wezep en Jan van Boven, de fietsende secretaris van de ATB Vereniging Oldebroek, werd derde.

Bij de kabouters 5 t/m 7 jaar was er weer een knap deelnemersveld. Het was een door het weer een zware wedstrijd. De wedstrijd werd gewonnen door Ryan Boer uit Kampen, Rinkeje Riezebos uit Oldebroek werd tweede en de derde plaats ging naar Daan van den Berg uit Oldebroek. Op het podium werden niet de nummers 1,2 en 3 gehuldigd, maar plaats 4,5 en 6. De vierde plaats was voor Tijn Nijhof uit Zwolle, vijfde was Julian van den Berg uit Oldebroek en zesde Jurre Plender uit Doornspijk. Bij de 8 t/m 10 jarigen ging de winst naar Jasper Harders uit Lelystad, hij is sinds kort ook lid van de ATB Vereniging Oldebroek. De tweede plaats was voor Anna Linde van Dorp en Mads Teunissen van Manen uit Oosterbeek werd derde. De nummers 4,5 en 6 in deze leeftijdscategorie werden gehuldigd en dat waren Nout Blacquire uit Lelystad, Camiel Plender uit Doonspijk en Jinthe Nijboer uit Zwolle.

In de leeftijdscategorie 11 t/m 12 jaar was er een spannende strijd tussen Brent Nijboer en Sem Hardlooper, beide jongens legden het tempo hoog. Achter hen reed een groep van zes volgers, die vanaf plaats drie de plaatsen konden verdelen. In de eindsprint was Brent Nijboer uit Zwolle het snelst, Sem Hardlooper uit Wezep werd tweede, en Keije Solen uit Zwolle derde. De nummers 4,5 en 6 waren Sten ten Brinke uit Zwolle, Casper Hartskamp uit Apeldoorn en Luuk Fobbe uit ’t Loo. In de categorie 13 t/m 15 jaar, gingen Rick Bos en Rens Teunissen van Manen er vandoor, Rick Bos uit Oosterwolde die de baan goed kent had alle vertrouwen in de eindsprint, en wist dan ook de wedstrijd te winnen. Rens Teunissen van Manen uit Oosterbeek werd tweede, de derde plaats ging naar Leroy van Boven uit ’t Loo. De 4e, 5e en 6e plaats gingen naar Vincent van Dorp uit Elburg, Omar Koudijs uit Laren en Isa Nomden uit Hattem. Ondanks veranderende weersomstandigheden zagen de toeschouwers prachtige wedstrijden in de diverse klassen. 

Zaterdag 24 november staat de 3e competitie wedstrijd van Maxipromo wintercompetitie op het programma.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment