OLDEBROEK - Afgelopen zaterdag was de Talter het decor voor de eerste wedstrijd van heren 1. Het vernieuwde heren 1 kreeg Alterno 2 op bezoek. Heren 1 kende in de aanloop naar wedstrijd toe een aantal tegenslagen. Tom de Vries viel afgelopen week geblesseerd uit op de training en Martijn Boerendans kampte met rugklachten. Daarom was Erwin van de Werfhorst uit heren 2 aan de selectie toegevoegd.

‘Vrijuit spelen en plezier maken’, was het devies van coach Hans Benschop. In de eerste set lukte dat ook aardig en beide ploegen gaven elkaar geen ruimte.

Echter, bij de stand van 14-14 begon Blauw Wit fouten te maken. Deze fouten werden de Oldebroekers fataal. Alterno scoorde 11 punten tegenover 3 van Blauw Wit. Dat zorgde voor een 17-25 verlies in de eerste set.

In de tweede set hadden de Oldebroekers de zaakjes beter op orde. De pass lag net iets beter waardoor de aanvallers gemakkelijker konden worden bediend. Maar weer haperde de Blauw Witte machine halverwege de set. Invallers Niels van Duijn en Erwin van de Werfhorst brachten nieuwe elan in het team waardoor Blauw Wit het gat wist te dichten. Echter, Alterno benutte bij 23-24 het eerste setpoint direct, waardoor ook de tweede set naar de gasten ging.

Het was tijd geworden om de rollen om te draaien en dat hadden de Blauw Witters zich goed in de oren geknoopt. Ondanks het vele poetswerk, de warme temperaturen deed het vochtgehalte in de zaal geen goed, raakten de Blauw Witters op stoom. Blauw Wit kreeg meer grip op de spekgladde vloer, waar spijkers onder de schoenen geen kwaad hadden gekund. Er werd meer via de middenas gescoord en lange rally’s werden beslist in Blauw Wits voordeel. Het leverde een 25-21 setwinst op.

De gedachte was om door te gaan in set 4. Echter, de vele noodzakelijk ingelaste pauzes deden de Oldebroekers zichtbaar geen goed. Er zat geen tempo in de wedstrijd waardoor het lastig werd om de volle concentratie op te brengen. Alterno liep in de vierde set uit naar een voorsprong van 8 punten (10-18). Blauw Wit gaf zich echter nog niet gewonnen. Via een enkel harde blokkeringen en goede verdedigende acties werd de kloof weer gedicht. Maar de aansluiting kwam te laat. Alterno gaf de Blauw Witters op het eerste matchpoint opnieuw geen kans en eiste de vierde set met 22-25 op.

Een valse start dus voor de Blauw Witters. In een wedstrijd waar er meer kansen waren, hebben de Oldebroekers zich misschien wel tekort gedaan met slechts één punt. Volgende week hebben de mannen de kans op opnieuw punten te pakken. Er wordt dan afgereisd naar Harderwijk, om daar om 16.00u de degens te kruisen met VVH, dat de eerste wedstrijd van het seizoen met 4-0 verloor.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment