franciska nunspeetWEZEP - In Nunspeet werd er dit weekend de eerste selectie dressuur paarden verreden. Enkele leden wisten mooie resultaten neer te zetten. Jan Pieter Weenink verscheen aan de start in de klasse Z1. De ruiter startte daar de merrie Custom Zadels Fassada. Deze combinatie wist hun rubriek te winnen met 229,5 punten. Robin Blok wist in de klasse M2 een goed resultaat neer te zetten. Hij startte zijn Custom Zadels Elisabeth in deze rubriek en ze behaalden 202 punten voor hun proef. Met deze score wisten ze hun rubriek op naam te schrijven.


In de klasse Z2 kwam Kiki Pols aan de start. Zij reed met haar En Vogue Swing naar een score van 229,5 punten. Hiermee wist de combinatie een 1e prijs te winnen.Laura Spronk reed op de eerste selectie in Laura Spronk kwam ook in deze rubriek aan de start. Zij verreed met haar paard Urieka een proef welke goed was voor 225,5 punten. Hiermee behaalde de combinatie een 2e prijs.

Op vrijdagavond werd er in Kootwijkerbroek een springwedstrijd georganiseerd. Esmay Schaftenaar verscheen aan de start in de klasse B. De amazone wist met haar HSE Grand Slam een 7e prijs in deze rubriek te winnen. De combinatie ontving 75 stijlpunten van de jury.

Franciska van ’t Ende kwam dit weekend ook aan de start in tijdens de eerste selectie in Nunspeet. Samen met Hot Girl wist ze in de klasse L1 dressuur een 5e prijs te winnen. De jury beoordeeld de proef met 197 punten.

Vorige week kwam deze combinatie aan de start op het springconcours in Heeten. Samen kwamen ze uit in de klasse B. Ze sprongen een foutloos parcours en ontvingen van de jury een totaal van 73,5 stijlpunten. Dit was goed voor een 3e prijs.