23509078 2144737385552064 5237109461479895329 o- door Wout Ramaker - 

HOEVELAKEN -  Zaterdagmiddag moest WHC aantreden tegen SC Hoevelaken. Het veld was geteisterd door een hevige regenbui en erg zwaar. Gelukkig bleef het onder de wedstrijd droog. In een matige wedstrijd werd met 1-3 gewonnen. Robert Schonewille was nog geblesseerd en Bjarn Onderstal stond op doel deze middag. Dinsdag volgt de loting voor de volgende ronde.

De wedstrijd:
Na een paar doelpogingen over en weer nam WHC het initiatief. Hoevelaken beperkte zich tot af en toe een lange bal of countertje wat niet veel gevaar opleverde. Na een kwartier een doelrijpe situatie waar Jonathan van Marle geblokt werd. Direct hierna een voorzet van Adi Draganovic op Menno Kamphuis die binnen kopte, 0-1. Een inzet van Menno Kamphuis werd via een verdediger tot hoekschop verwerkt. Uit de hoekschop een kopbal van Jonathan van Marle, die voor de doellijn werd weggehaald. Door een te laag tempo en wat slordigheden aanvallend viel er niet veel te genieten in het laatste gedeelte van de eerste helft. Of het zou de inzet van Mark van Petersen moeten zijn die voorlangs ketste.

Tweede helft:
0-1 is een gevaarlijke stand dus moest WHC een tandje bijschakelen. Mark van Petersen gaf de eerste aanzet. Vanaf links speelde hij zijn man uit en speelde de vrijstaande Vincent Oosterkamp aan die te slap inschoot. Even later een zelfde actie, van Petersen speelde twee man uit en werd aangetikt. Scheidsrechter Jos Huis in ’t Veld besliste een strafschop die door Vincent Oosterkamp koelbloedig werd benut, 0-2. Hierna kreeg WHC legio mogelijkheden om een dikke uitslag neer te zetten. Carlos Lopes Macedo strandde alleen voor doel op doelman Sjoerd Kloppenburg. Het eerste echte balcontact van Camiel Fidom was meteen raak. Met een bekeken schot maakte hij 0-3. De wedstrijd was gespeeld. Adi Draganovic’s solo strandde ook op doelman Kloppenburg. In de laatste minuut redde Hoevelaken de eer,1-3.