Door Wout Ramaker

WEZEP - WHC moest op bezoek bij VVOG in Harderwijk. VVOG had goede zaken gedaan vorige week door Excelsior’31 in eigen huis te verslaan. WHC speelde in een aantrekkelijke wedstrijd gelijk tegen Urk. Ibrahim Tuncer was deze week door de enkel gegaan en kon niet spelen. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. Een slechte eerste helft werd gevolgd door een goede tweede helft. Uiteindelijk was het net niet genoeg en voor WHC blijft de oogst maar 1 punt na 3 wedstrijden.

De wedstrijd:

WHC begon met goede bedoelingen maar had pech toen Raoul Jessurun vervangen moest worden na een botsing met de tegenstander. De hoofden botsten en Jessurun werd langdurig behandeld. Maar moest, na het te hebben geprobeerd, alsnog worden vervangen door Roan Admiraal. Daarbij zakte Jesse Betaze een linie. Een voorzet van Lennard van den Brink viel op de deklat. WHC had vrij veel balbezit in de beginfase, maar speelde veel te angstig met veel mensen achter de bal. Kevin Olaria was een roepende in de woestijn alleen voorin. De vleugels zakten steeds (te) diep in en moesten van ver komen. Omdat te ver van de man werd verdedigd was men vaak een stap te laat en kon VVOG gaande weg de eerste helft de touwtjes in handen nemen. Een poging van Kevin van de Vlag belandde ruim naast het Wezeper doel.

WHC probeerde de voorwaartsen te bereiken maar verder dan een slap schotje van Jonathan van Marle en een steekpass van Rahajaan te hard op Jurian van den Brink kwam men niet. Langzamerhand begon VVOG kansen te creëren, mede door fouten en balverlies op het middenveld. WHC doelman Jasper Kuiper neutraliseerde het gevaar van Kevin van de Vlag en uit de hoekschop kopte Jan Jurrien Hop via de grond en lat over. Na een half uur leidde balverlies op het middenveld van Caleb Rahajaan het eerste doelpunt in. Men sloot niet aan en er lag ineens veel ruimt. De voorzet werd door Thomas Vossebelt diagonaal ingekopt:1-0. Op slag van rust was het weer raak, een vallend schot vanaf het middenveld werd door WHC goalie Jasper Kuiper niet goed verwerkt en de rebound werd door van de Vlag binnen gewerkt: 2-0. Zoals WHC in de eerste helft liep te voetballen kun je geen wedstrijd winnen.

Tweede helft:

WHC begon met de zelfde 11 aan het tweede bedrijf en kwam heel anders de kleedkamer uit dan in de eerste helft. Het gooide de schroom van zich af en was feller in de duels en warempel het werkte. Waarom niet vanaf de eerste minuut zo spelen vroegen de meegereisde supporters zich af. Jurian van den Brink was constant dreigend aan de rechterkant maar had pech toen hij door het hart van de defensie sneed en via een verdediger overschoot. Even later dan toch de aansluitingstreffer van WHC. Een leep balletje van Van den Brink met links gegeven op Jonathan van Marle. VVVOG doelman Frans Koornberg was uit positie en de bal werd goed binnen gekopt in de lange hoek: 2-1.

WHC kreeg meer vertrouwen in alsnog een goede afloop. VVOG beperkte zich tot wat doelpogingen van afstand en een zondagsschot over WHC doelman Kuiper heen op de lat. Verder was het WHC dat het spel dicteerde. Van den Brink werd opnieuw weggestuurd op links en kwam schuin alleen voor Frans Koornberg die redde met de benen. Peter Drolenga kwam voor Kevin Olaria om voor nog meer dreiging te zorgen. WHC werd steeds brutaler maar werd getemperd omdat scheidsrechter Smit wel erg vaak kleine overtredingen in het voordeel van VVOG gaf. Een mooie snelle aanval via Osman Kabba werd besloten met een schot van Peter Drolenga, maar weer stond Koornberg op zijn post. Een vliegend schot van Caleb Rahajaan werd weg gebokst door Koornberg. WHC drong steeds meer aan. Een paar keer lukte een combinatie net niet om tot scoren te komen. Een gevaarlijke vrije trap van Rahajaan werd net gemist door Jonathan van Marle. Rahajaan probeerde het ook nog na tussen 3 man weg te komen maar zijn schot was te slap. Net voor tijd was het Rahajaan die de bal mee gaf aan Yoshua van Marle maar werd net buiten de zestien gehaakt, de kans voor WHC op en punt. Echter Frans Koornberg pakte de goed genomen vrije trap uit de hoek.

Er had zeker een gelijkspel ingezeten maar het mocht niet zo zijn. De eerste helft had WHC zo moeten spelen, dan had er zeker meer ingezeten. Volgende week weer een kans, thuis tegen SVZW.

Scoreverloop:

29. Thomas Vossebelt 1-0
45. Kevin van der Vlag 2-0
51. Jonathan van Marle 2-1

Gele kaart: Wim van 't Ende (WHC)

Opstelling VVOG:

Frans Koornberg, Lennard van den Brink, Jan Juriën Hop, Thomas Vossebelt, Lars Kerver, Tim Brockhoff, Richard Haklander (78. Naoufal Boutachkourt), Labari Oussama, Pernelly Biya (86. Jos Dijkstra), Martijn Duits, Kevin van der Vlag

Opstelling WHC:

Jasper Kuiper, Jeffrey van Amersfoort, Jesse Betaze, Jurian van den Brink, Caleb Rahajaän, Raoul Jessurun (12. Roan Admiraal), Jonathan van Marle, Yoshua van Marle, Robert van Schie, Osman Kabba (80. Wim van 't Ende), Kevin Olaria (61. Peter Drolenga)

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment