ELBURG/OLDEBROEK - In een boeiende en meeslepende streekderby tussen OWIOS en Elburger SC hebben negen overgebleven Elburgers zich naar een zeer verdienstelijke puntendeling (1-1) geknokt.

Een hoofdrol, maar dan in negatieve zin, was er weggelegd voor de chaotisch leidende arbiter Tibbe uit Nijverdal die beslist niet op zijn taak berekend was en twee Elburgers en één Oldebroeker vroegtijdig met rood liet inrukken. Beslissingen die op z´n zachtst gezegd nogal dubieus waren.

De nog puntloze thuisclub begon veelbelovend, maar de Elburger-defensie, die weer een zeer solide indruk maakte, hield zich uitstekend staande. Nadat de blauw-witten al enkele malen niet ongevaarlijk voor het doel van Matthijs Kuiper waren verschenen kwam de ploeg van Henk Nieuwenhuis na ruim een kwartier spelen aan de leiding. Eén van de OWIOS-verdedigers tastte compleet mis toen Wim de Vries de bal doorkopte en broer Marco alleen op het doel van Kuiper afging en vervolgens onhoudbaar raak schoot.

Hierna nam OWIOS gaandeweg het heft in handen en nadat Hendri Nagelhout al een keer de paal had geteisterd, was het slag van rust Patrick Mensink die uit een voorzet keihard en onhoudbaar voor Bjarn Onderstal de verdiende gelijkmaker binnenkopte.

De tweede helft was amper tien minuten oud toen Elburge SC met tien man verder moest. De leidsman bestrafte een overtreding van Wim de Vries met een rode kaart, waar een mildere kleur (geel) op z'n plaats zou zijn geweest. Geen "De Vriesjes" meer omdat broer Marco in de rust geblesseerd achter was gebleven.

OWIOS rook bloed en met hun nummerieke meerderheid opende men de jacht op de tweede treffer, maar de Elburger-defensie gaf geen krimp. Bij de uitvallen hadden de blauw-witten zelfs zo maar aan de leiding kunnen komen; zo miste Mark Land miste op een haar na op aangeven van zijn jongere broer Ferry.

In een enerverende en bewogen slotfase was de arbiter, die de sfeer van de wedstrijd totaal niet aanvoelde, helemaal de weg kwijt. Bij een duel tussen Elburger-verdediger Richard Boer en zijn directe tegenstander had de leidsman voor een aanvallende fout van de Oldebroeker moeten fluiten, maar kende OWIOS een zeer dubieuze strafschop toe en gaf Boer de gele kaart. In een verbale reactie van Boer die hierop volgde en de leidsman vergeleek met een Hollandse lekkernij kreeg hij de tweede gele kaart voorgetoverd en kon met rood vertrekken. Bennie Veldhoen zou het varkentje wel even wassen, maar tot afgrijzen van de groen-witte aanhang en tot grote opluchting van de Elburgers zag hij de ingeschoten bal vanaf de kalkstip met een geweldige reactie gekeerd door Onderstal.
Na nog een afstandsschot van Ferry Land op de kruising en een totaal overbodige rode kaart voor Gerdo van 't Hul, na een overtreding op boer Mark Land, eindigde deze streekderby onbeslist.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment