OLDEBROEK - De derby tussen OWIOS en Elburger SC eindigde onbeslist in 1-1. Ondanks 3 rode kaarten, getrokken door de jonge scheidsrechter Tibbe, was het allesbehalve een onsportieve wedstrijd.

Met de vele spelersmutaties van afgelopen zomerperiode voetbalt Elburger SC vanuit een gesloten verdediging en liet het initiatief aan OWIOS. De eerste kansen waren dan ook voor OWIOS.

 

Eerst werd een schot Van Haagen gesmoord in de verdediging en in de 13e minuut werd een inzet van Snoek van de lijn gehaald. Voordat OWIOS het wist stond het echter achter met 1-0. Een fout in de verdediging van OWIOS werd genadeloos afgestraft door Marco de Vries. OWIOS was even aangeslagen, maar vlak voor rust veerde de wedstrijd weer op. Eerst was het Nagelhout die de bal teveel toucheerde om de bal tussen de palen te krijgen. In de tegenaanval schoot de Elburger SC vanaf de 16 iets over de lat. Vlak hierna verlengde Nagelhout voor het doel van de Elburger SC de bal uit lucht richting het doel. Helaas eindigde de bal op de lat. In blessuretijd was daar dan toch de verdiende gelijkmaker. Een mooie pass door Veldhoen werd op waarde geschat door de fanatiek spelende Mensink en koppend liet hij keeper Onderstal kansloos: 1-1. Een doelpunt op een ideaal moment.

Na rust ging OWIOS door. Een afstandsschot Van Haagen ging vlak over de deklat. In de 55e minuut viel de eerste rode kaart. Routinier Wim de Vries van Elburger SC werd bestraft met een directe rode kaart wegens inkomen met een gestrekt been. OWIOS had meer en meer balbezit, maar maakte het zichzelf moeilijk door vaak de oplossing door het midden te zoeken. Hier was een overtal aan spelers van Elburger SC. Verder dan enkele mogelijkheden kwam OWIOS niet. Vijf minuten voor het einde had OWIOS de ideale gelegenheid om op voorsprong te komen. Een overtreding in de 16 op de boomlange Nagelhout werd bestraft met een penalty en een gele kaart. Na commentaar op de leiding volgde de 2e gele kaart en dus een rode voor Westerink. OWIOS kon de genadeklap toedienen, maar aanvoerder Bennie Veldhoen verzuimde om OWIOS op voorsprong te helpen. Te slap werd de stafschop ingeschoten en keeper Onderstal kon redding brengen. In de 90e minuut kreeg OWIOS nog bijna de deksel op de neus. In één van de spaarzame aanvallen in de 2e helft werd er vanaf meer dan 40 meter op doel geschoten. Iedereen die OWIOS een warm hart toedraagt, haalde opgelucht adem toen de bal weer het veld in kwam. In blessuretijd werd er nog hard naast geschoten door Nagelhout, die in de punt van de aanval was gekomen. OWIOS kon de 1e overwinning niet meer naar zich toetrekken. In het slotakkoord van de wedstrijd werd er nogmaals een rode kaart getrokken wegens onbesuisd inkomen door Van ’t Hul van OWIOS. Eindstand in deze derby 1-1 en hiermee was Elburger SC het meest tevreden.

Opstelling OWIOS:Kuiper, Boon, Nagelhout, Snoek, Veldkamp, Van Haagen, Van ‘t Hul, Veldhoen, Scheffel (81. Van den Hul), Mensink, Balk

Scoreverloop
’19 – 0-1 – Marco de Vries
’45 – 1-1 – Patrick Mensink

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment