OOSTERWOLDE - In de uitwedstrijd tegen DSV’61 heeft VSCO’61 een 2-1 nederlaag geleden. Opnieuw blijkt dat VSCO’61 het traditioneel moeilijk heeft in de derby tegen Doornspijk. VSCO’61 moest het op karakter afleggen tegen de Doornspijkers en het spel van de Kanaries was ver onder peil.

DSV’61 boekte al met al een verdiende overwinning op VSCO’61. VSCO’61 had in de eerste helft wel het betere spel, maar kwam tot weinig kansen. Martijn Pluim was enkele keren gevaarlijk en Jan van ’t Oever strandde op doelman Laurens Dekker.

De wedstrijd kreeg in de laatste minuten van de eerste helft een oprisping. Slecht verdedigen op de linkerflank bracht de bal bij Alfred Hofmeijer die dankbaar gebruik maakte van deze buiten kans. Nog voor de rust kwam VSCO’61 op gelijke hoogte. Een ingooi van Gerwin de Leeuw werd verlengd met het hoofd door Dominique van de Grift en Gert Schreurs kopte met een snoekduik de 1-1 ruststand binnen.

De tweede helft startte DSV’61 sterk en kreeg twee goede kansen via Johan Westerink, maar beide keren schoot hij voorlangs. VSCO’61 bracht enkele wissels toe om juist wat meer voetbal in het team te krijgen, maar de opbouw bleef erg onnauwkeurig en voorin werden weinig kansen gecreëerd. Een foute pass dwars door het centrum van de verdediging bracht Johan Westerink in stelling die vernietigend afdrukte (2-1).

Typerend voor het beeld van de wedstrijd en VSCO’61 ging dan ook terecht kopje onder in de burenstrijd tegen DSV’61.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment