clafis

OLDEBROEK – Verzorger Lammert Schoonhoven keert dit weekend terug uit Italië van een trainingskamp met de nieuwe schaatsploeg Clafis / A-ware / Fonterra (CAF). Dit is een samenwerking tussen meerder disciplines marathon- en langebaanschaatsen en skeeleren. Lammert Schoonhoven is sinds vier jaar verzorger bij de voetbalclub VSCO en was tien jaar actief voor de BAM marathon ploeg. Hij gaat voor komend seizoen mee met de succesvolle coach Jillert Anema, die o.a. Jorrit Bergsma na een gouden plak leidde op de 10 kilometer tijdens de Olympische Winterspelen. Lammert zorgt hiermee dat Oldebroek dit jaar op verschillend fronten binnen de schaatssport actief is. Zijn team wordt door coach Roy Boeve van de Van Werven Schaatsploeg als directe concurrent gezien.

CLAFIS Ingenieus is geen onbekende in de schaatswereld. De afgelopen jaren was het één van de hoofdsponsors van Sport Navigator, het Nederlandse marketingbedrijf dat logo’s verkoopt op de pakken van schaatsers. Daarnaast was het ingenieursbureau ambassadeur van de KIA Speed Skating Academy in Inzell. CLAFIS Ingenieus, dat zich richt op het ondersteunen en adviseren van opdrachtgevers op technisch gebied en bij beleidsmatige en juridische keuzes, is de afgelopen jaren flink gegroeid en wil zich meer profileren in eigen land. CLAFIS Ingenieus wil met de opgedane ervaringen een grotere rol spelen in de schaatssport.

Met Anema heeft de ploeg een topcoach gevonden die graag meewerkt aan nationale en internationale ambities “Ons doel is altijd geweest kansen te bieden aan internationaal talent en de schaatssport naar een hoger niveau te brengen en de competitie te bevorderen“, verklaart sponsor Jonker van Clafis de ambities. “De vruchten hiervan worden inmiddels afgeworpen, kijk naar Sochi waar goud is gehaald door bijvoorbeeld de Chinese Hong Zhang op de 1000 meter en door Sang-Hwa Lee uit Korea op de 500 meter. Reden te meer om onze doelstelling in een nieuw jasje te gieten.
De weg is vrij gemaakt, maar we willen de toekomst meer in eigen hand nemen.”

Het schaatsteam van CLAFIS Ingenieus gaat nauw samenwerken met de marathonschaatsploeg van A-ware/Fonterra. De schaatscoalitie wil ook werken aan ontwikkeling van talent in eigen land. Jillert Anema zal daarom naast een marathon A-ploeg ook een B-ploeg opzetten. “Marathonschaatsers en shorttrackers vallen de langebaan aan. Het traject met Jorrit Bergsma is uiteindelijk de juiste route gebleken. Door langebaanschaatsers en marathonschaatsers van elkaar te laten leren krijg je de beste schaatsers”, aldus Anema.

De samenwerking met A-ware/Fonterra zal een gouden coalitie moeten blijken. Het nieuwe schaatsconcept heeft de overkoepelende naam Schaatscoalitie CLAFIS A-ware Fonterra mee. Naamvoering in de communicatie rondom het langebaanschaatsen is CLAFIS Ingenieus Schaatsteam en bij het marathonschaatsen A-ware/Fonterra schaatsteam. A-ware/Fonterra continueert met deze stap de sponsoring van het marathonschaatsen.

Bijgaand nog een linkfilmpje van de klimwedstrijd op de Gavia in Italië die de ploeg afgelopen week hield, met ludiek commentaar van coach Jillert Anema.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment