OLDEBROEK – OWIOS speelt zaterdag de derby van de Noord-Veluwe tegen Elburger SC op het eigen sportpark ‘Bovenmolen’. De wedstrijd begint om 14.30 uur en deze wedstrijd staat onder leiding van de heer K. Tibbe.

Al vroeg in het seizoen staat er een onvervalste derby op het programma. Deze derby tussen OWIOS en Elburger SC is een wedstrijd op zich. Naast het resultaat voor de competitie zal met name een overwinning op de buren zoet smaken.

Elburger SC heeft afgelopen zomer vele mutaties ondergaan in de selectie. Dit had zijn weerslag op de resultaten in de voorbereiding. Tijdens het thuistoernooi om de Veluwecup eindigde Elburger SC troosteloos onderaan. Ook in de beker had trainer Henk Nieuwenhuis het nog niet voor elkaar en werd het eenvoudig uitgeschakeld. Daarentegen geeft de start van de competitie voor Elburgers SC een hoopvoller beeld. Van Renswoude werd er in blessuretijd verloren met 1-0. Echter, vorige week werd er knap van sv Lelystad ’67 gewonnen 2-0. De enkele kansen die Elburger SC kreeg, werden omgetoverd tot doelpunt. Zeer effectief dus.

Bij OWIOS is het net andersom. OWIOS had een goede voorbereiding. In dezelfde Veluwecup won OWIOS al haar wedstrijden, waaronder tegen Elburger SC met 5-2. OWIOS stond echter wel eerst met 2-0 achter. OWIOS heeft zich in de beker geplaatst voor de volgende ronde. Echter, een goede voorbereiding ten spijt is OWIOS na 2 wedstrijden nog puntloos. Van BAS werd met 1-0 verloren, nadat OWIOS vergat om zelf de trekker over te halen door de vele gecreëerde kansen niet af te maken. Vorige week was het ambitieuze Duno (2-1) een maatje te groot.

OWIOS kan er vol tegenaan in deze derby om als overwinnaar naar voren te komen. Met het collectief moet OWIOS in staat zijn om Elburg het vuur aan de schenen te leggen om als overwinnaar uit de strijd te komen. Elburger SC zal er echter andere ideeën op nahouden en dit geeft ingrediënten voor een leuke pot voetbal.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment