OOSTERWOLDE - Zaterdag ontmoet VSCO’61 in Doornspijk DSV’61. De wedstrijd op sportpark de Haere begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. van Wijnen.

Na vorige week de eerste derby van deze competitie te hebben gespeeld, wacht VSCO’61 zaterdag al weer haar tweede burenstrijd. De wedstrijd tegen DSV’61 wordt door de verstokte VSCO’61 en DSV’61 aanhang als dé derby van deze competitie beleefd. In het verleden, maar ook recentelijk is de nodige strijd gestreden om de wedstrijden in het voordeel te beslissen.

De competitiestart van DSV’61 ging gepaard met een 2-2 gelijkspel in Voorthuizen tegen VVOP en een 1-0 overwinning vorige week thuis tegen Oene. Vooral voor rust hadden de mannen van hoofdtrainer Jan de Ruiter tegen Oene meer afstand moeten nemen wat hen in de tweede helft bijna opbrak. Uiteindelijk werden de drie punten verdiend bijgeschreven en bezet DSV’61 momenteel de vijfde plek op de ranglijst.

VSCO’61 startte de competitie met een 2-0 nederlaag in Apeldoorn tegen AGOVV. Afgelopen zaterdag werd revanche genomen en werd buurman sv ’t Harde met 4-1 vrij eenvoudig opzij gezet. Een mooie opsteker voor de mannen van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis dat hierdoor vertrouwen heeft getankt voor de derby tegen DSV’61. VSCO’61 bezet hierdoor de zevende plaats.

Vorig seizoen wist DSV’61 thuis met 2-0 te winnen, terwijl VSCO’61 haar thuiswedstrijd met 2-1 in haar voordeel beslechte. Dit duidt erop dat beide teams aardig aan elkaar gewaagd zijn. Daarnaast zijn er weinig wisselingen geweest in de zomerperiode zodat de onderlinge krachtsverhoudingen niet veel zullen verschillen met vorig seizoen. Het belooft daarom een spannende pot voetbal te worden op sportpark de Haere in Doornspijk. Vorig seizoen lukte het VSCO’61 niet om in een uitwedstrijd in een derby punten te pakken. Wellicht dat zaterdag deze reeks doorbroken wordt.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment