IMG 4733

HATTEMERBROEK -  Met een ijzersterk optreden in de laatste Topcompetitie wedstrijd in Valkenswaard heeft Julian Bijsterbosch de eindzege in de Nationale Topcompetitie van de KNWU veilig kunnen stellen. Dat het allemaal niet zo soepel startte in Valkenswaard is een understatement maar toen uiteindelijk wel begonnen kon worden met de laatste Topcompetitie wedstrijd brak zelfs even het zonnetje door en was het goed verblijven op deze historische BMX locatie.

Julian Bijsterbosch uit Hattemerbroek verscheen aan de start voor zijn team TVE Oegema in de klasse boys 13. Met een voorsprong van slechts 2 punten werd begonnen aan de laatste wedstrijd van vijf Topcompetitie wedstrijden die meetelden voor de eindranking.

De Hattemerbroeker, die een geweldig seizoen draait, wilde nog een keer vlammen en vanaf de eerste manche was de gretigheid goed te zien op baan. Van start tot finish werden de manches, kwart en halve finale op indrukwekkende wijze gewonnen.

In de finale waren alle favorieten van de partij. De nummers twee, drie en vier in het klassement hadden zich ook geplaatst voor de finale dus het ging om de laatste race. Wie zou zou winnen zou ook beslag leggen op de eindranking.

Met een fantastisch sterk eerste en tweede stuk wist Julian de basis te leggen voor de overwinning in deze finale en de overwinning in de eindstand. Heel sterk gereden en een hele mooie afsluiting van een geweldig seizoen waarin het Nederlands Kampioenschap afgelopen zomer werd gewonnen, nummer 6 van Europa en nu, net als vorig jaar, winst in de topcompetitie.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment