OLDEBROEK -Ieder kind moet kunnen sporten! Dat is het motto van het Jeugdsportfonds. Ook de gemeente Oldebroek vindt het belangrijk dat alle kinderen uit de gemeente kunnen sporten en heeft zich daarom sinds 1 oktober 2012 aangesloten bij het Jeugdsportfonds Gelderland.

Wat doet het Jeugdsportfonds?

Wij zorgen ervoor dat kinderen die graag willen sporten, maar dat niet kunnen omdat hun ouders te weinig geld hebben, lid worden van een sportvereniging. Wij betalen de contributie rechtstreeks aan de sportvereniging en vergoeden eventueel benodigde materialen en/of kleding tot een maximum van € 225 per jaar per kind. Het contributiebedrag wordt rechtstreeks op rekening van de sportvereniging overgemaakt.

Wie komen in aanmerking?

Kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 16 jaar, waarvan de ouders weinig geld hebben. Denk hierbij aan gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder 120% van het sociaal minimum. Alle kinderen uit het gezin komen in aanmerking.

Niet iedereen heeft recht op een vergoeding van het Jeugdsportfonds!

Wij zijn een particuliere organisatie en geen overheidsinstantie. Een uitkering van het Jeugdsportfonds is daarom geen recht. Voor ondersteuning moet voldaan worden aan de criteria van het Jeugdsportfonds Oldebroek. Daarnaast is goedkeuring alleen mogelijk indien er voldoende middelen zijn om de aanvraag te kunnen bekostigen.

Hoe werkt het Jeugdsportfonds?

Ouders of sportverenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds, maar kunnen wel een intermediair benaderen als zij verwachten dat hun kinderen of die van iemand anders (schroom dus niet elkaar te helpen) in aanmerking komen voor het Jeugdsportfonds. Voorbeelden van intermediairs die een aanvraag kunnen indienen zijn: een leerkracht van school, een gezinsvoogd, de (school)arts, een jeugdwerker of een (jeugd)hulpverlener.

Lokaal aanspreekpunt

In de gemeente Oldebroek kunnen ouders voor een aanvraag onder andere terecht bij de het team van Goed Bezig Oldebroek, zij zijn allen intermediair. U kunt ze ook vrijblijvend vragen naar meer informatie. Siebren Groen is het lokale aanspreekpunt voor informatie over het Jeugdsportfonds, of over de intermediairs in de gemeente. Siebren Groen is te bereiken via mailsgroen@oldebroek.nl of telefoonnummer 06-33 608 082.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment