selecties bl wi

OLDEBROEK - Voor de eerste teams van volleybalvereniging Bakkerij Jonker – Blauw Wit staat het nieuwe seizoen op het punt van beginnen. De eerste herenselectie van Blauw Wit komt dit jaar uit in de 1e klasse onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Erwin van de Werfhorst. De dames gaan hun tweede jaar in onder het bewind van de ervaren trainer Rijk Binnekamp.

Nieuwe trainer Heren 1
Erwin van de Werfhorst is de nieuwe hoofdtrainer en coach van de selectie. Samen met Dennis Veth (vorig jaar trainer/coach) verzorgt hij de trainingen. De selectie van Heren 1 is vrijwel intact gebleven. Alleen Martijn Boerendans is lager gaan spelen. Dat betekent dat de selectie uit de volgende namen bestaat: Anthon Cornet, Tom Barendse, Andre Polinder, Martijn Westerink, Reinier Boerendans, Tom de Vries, Harold van Norel en Geert Spijkerboer. Op trainingen en in wedstrijdverband zal de selectie aangevuld worden met (jeugd)spelers.

Bewust een stapje terug
Ondanks de degradatie was er de mogelijkheid om ook dit jaar weer in de promotieklasse te spelen. Erwin: “Na een seizoen boksen tegen degradatie, is er door Heren 1  gekozen dit seizoen bewust een stapje lager te spelen. Het is belangrijk om plezier in het spelletje te hebben. Van daaruit moeten de resultaten weer komen. De verwachting is er om in de eerste klasse bij de eerste vijf te kunnen eindigen. Maar een echte doelstelling zullen we pas halverwege het seizoen gaan bepalen.”

Dames 1
Voor het tweede jaar op rij is Rijk Binnekamp de hoofdtrainer van het eerste damesteam van Blauw Wit.  In het eerste jaar handhaafden de dames zich keurig in de middenmoot van de promotieklasse en hier moet op voortgeborduurd worden: “Het tweede jaar zal in het teken staan van het inpassen van de jonge meiden die vorig jaar al aan de selectie zijn toegevoegd”, vertelt Rijk. De selectie bestaat uit de volgende namen: Marloes Franken, Marjolein Wolf, Gerrieke Kroon, Lotte Houben, Sanne van der Ziel, Alien van de Schootbrugge, Hanneke Dickhof, Nienke Spijkerboer, Jojanneke Schenk, Martine Spaan en Jasmijn Schenk.

Jeugdspeelsters klaarstomen 
“De verwachting is dat de jeugdspeelsters de stap gaan maken naar een vaste waarde in het team en meer speeltijd gaan maken. Tevens gaan de speelsters van Meisjes A hun tweede training bij Dames 1 doen. Hierdoor proberen we ze voor het volgende seizoen klaar te stomen zodat we een zelfde sessie kunnen uitvoeren als we met de huidige jeugdspeelsters hebben gedaan”, aldus Rijk.

Competitiestart
Voor Heren 1 begint de competitie 30 september met een thuiswedstrijd tegen Woudenberg, Dames 1 begin op 23 september met een uitwedstrijd in Twello tegen Voorwaarts. Eerder die week speelt Dames 1 al een bekerwedstrijd tegen Salvora. Heren 1 is voor de eerste ronde van de beker vrijgeloot.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment