FB IMG 1492634556376

HATTEMERBROEK - De zeer fanatieke paardensportvereniging De Heuvelruiters uit Wezep bestaat dit jaar 50 jaar. Dit vonden zij een goede reden om zich dit jaar weer te wagen aan het organiseren van de Regiokampioenschappen.  Vijf jaar geleden, tijdens het 45 jarig bestaan, hebben zij al eerder met veel succes dit grote evenement georganiseerd op het H2O-terrein. Ze weten dus wat hen te wachten staat. Er worden duizenden bezoekers verwacht, dus alles moet op rolletjes lopen én het is gelijk hele goede, regionale reclame voor Hattemerbroek en omgeving.

‘Natuurlijk is het een grote eer om dit jaar weer deze kampioenschappen te mogen organiseren’, vertelt Anouk Wolters namens De Heuvelruiters. ‘Maar het is ook ontzettend veel werk!’ Om alles op rolletjes te laten lopen heeft de organisatie de boeken van 5 jaar geleden weer onder het stof vandaan gehaald. ‘Ook dit keer zijn we weer een jaar van te voren begonnen. Wij hebben voor alles een commissie, van PR tot Catering en van Terrein tot de wedstrijdorganisatie. Kortom: aan alles is gedacht. De commissies bestaan grotendeels uit leden van de club’. 

Om een evenement van dit formaat echt tot een succes te maken is er veel meer nodig dan alleen de commissies. ‘Om te beginnen natuurlijk heel veel vrijwilligers. Van alle kanten zijn ze weer toegestroomd. Actief in de paardensport - of niet, lid van de club of niet, iedereen die De Heuvelruiters een warm hart toe draagt is aanwezig’. Maar we mogen absoluut niet de sponsoren vergeten. Zonder hen was dit absoluut niet mogelijk geweest.  Speciale dank gaat natuurlijk uit naar onze hoofdsponsor: Van Werven. Zij steunen de club al járen en staan altijd voor ons klaar, echt top.’

Het niveau is heel hoog, want als je wilt mee doen op dit evenement moet je geselecteerd zijn via meerdere voorrondes. ‘Ja en ze zijn fanatiek hoor als ze eenmaal mee mogen rijden bij ons!’, lacht Anouk. ‘Dit is namelijk de laatste stap naar het Nederlands Kampioenschap voor de basissport. De kroon op je werk na een jaar hard trainen’.

‘De toegang is gratis! Iedereen is welkom. Voor de kinderen hebben we hele leuke dingen in het promo dorp en voor de volwassenen een lekkere versnapering, genoeg zitplekken en een hoop gezelligheid. Ook als je niet van paarden houdt is het een heel leuk dagje uit in of vlakbij je eigen gemeente. En ja, de paarden en pony’s blijven op een veilige afstand dankzij de dranghekken van de horeca tent. Dus gewoon komen zou ik zeggen, niks wat je tegenhoudt’, besluit Wolters.

Wanneer: 5 augustus - pony’s en 11 & 12 augustus - paarden .Waar: H2O-Terrein, Hattemerbroek (voor de navi: Warmtekrachtstraat, Hattemerbroek). Hoe laat  09.00 uur - 17.00 uur

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment