freeWEZEP - Rijvereniging De Heuvelruiters uit Wezep bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom organiseert zij op 2 juni een heel bijzonder paardensportevenement. Het betreft een dressuurwedstrijd met alleen de rubriek “Kür op muziek.”

Voorzitter Patricia Wolters licht toe: “Normaal gesproken wordt de kür met name gereden tijdens finales van KNHS kampioenschappen.

Veel fanatieke ruiters besteden veel tijd en geld aan het maken van een dergelijke kür, terwijl het maar de vraag is of je tot de gelukkigen hoort die zijn of haar kür mag rijden tijdens een kampioenschap. We merkten dat er een grote behoefte is onder ruiters om hun kür vaker te rijden. Het is immers een onderdeel waarbij je je paard kunt presenteren volgens een vrije choreografie ondersteund met muziek naar keuze. Zo komen sport en emotie écht bij elkaar! Daarnaast willen we onze mooie sport ook aan een breder publiek presenteren. Vrijdagavond 2 juni moet een gezellig avond uit worden; met elkaar aan de picknicktafel genieten van een drankje en prachtige paardensport.”

Goed doel
Na 50 jaar zijn De Heuvelruiters uitgegroeid tot een zeer actieve en levendige vereniging met een alsmaar groeiend aantal leden. Om dit te vieren wil de vereniging ook iets terug doen voor de maatschappij. Daarom is er een goed doel benaderd voor deze nationale wedstrijd met uitstraling. Wolters: “We hebben gekozen voor de Stichting Pijn bij Kanker, omdat iedereen wel iemand in zijn omgeving heeft die met deze vreselijke ziekte in aanraking is gekomen.” Operazanger Ernst Daniël Smid heeft deze stichting in het leven geroepen. Het is een onafhankelijke stichting met een voortrekkersrol waar het gaat om pijn bij kanker in de breedste zin van het woord. Dit met als doel om pijnbestrijding bij patiënten met kanker te helpen verbeteren en bij te dragen aan het welzijn van álle betrokkenen. Ernst Daniël is aanwezig tijdens het evenement en zal het muzikale gedeelte van de küren mee beoordelen. Hij zal per combinatie een korte, mondelinge toelichting geven.

Enthousiaste respons
Op dit moment hebben een fors aantal bedrijven zich gemeld die het evenement financieel willen steunen. Bovendien hebben we de nodige aanmeldingen van topruiters ontvangen die mee willen doen aan deze wedstrijd. De deelnemers zeggen unaniem dat ze hun beste paarden willen showen en de strijd met elkaar willen aangaan in de dressuurbaan (er zijn immers mooie prijzen te winnen). Daarnaast geven de ruiters ook aan een bijdrage te willen leveren aan een goed gevulde cheque voor de Stichting Pijn bij Kanker.

Datum: vrijdag 2 juni 2017
Locatie: Heidehoeksweg 1, Wezep
Aanvang: 16.00 uur
Toegang gratis

Meer info:
Mobiel: 0652605930
https://www.facebook.com/FreestyleFestivalWezep, http://www.stichtingpijnbijkanker.nl/