Door Tiemen de Vries

WEZEP – Het werd al groots aangekondigd de afgelopen weken: het NK skeeleren in Wezep. Toppers als Ronald Mulder, Michel Mulder en Elma de Vries zouden allen te bewonderen zijn op het 500 meter lange uitgezette parcours. Het werden spectaculaire races waarin de toppers zich lieten zien. Oldebroeker Gerco van de Beek zorgde voor de kers op de taart door het brons te pakken bij de afvalkoers.

Het asfalt op het parcours lag er niet heel goed bij. Dat weerhield de sprinters er niet van om voluit te gaan tijdens de 200 meter tijdrit. Ronald Mulder inspecteerde het asfalt nog even voordat hij van start ging en zocht de beste lijn. Dat leverde hem een uur later de nationale titel op. Hij versloeg zijn broer Michel. Lars Scheenstra werd derde, maar moest al bijna een seconde toegeven op Ronald Mulder en ook Michel Mulder bleef ver buiten zijn bereik. De broers waren een klasse apart.

Bij de dames was het iets spannender. Bianca Roosenboom pakte daar de nationale titel voor Lisanne Buurman en Annemarie Boer. Op het zware parcours klokte ze een winnende tijd van onder de 20 seconden. Onder toeziend oog van honderden toeschouwers pakten Rick Schipper en Kelly Schouten de titels bij de junioren.

In de avond vonden de afvalkoersen plaats. Het toeschouwersaantal liep op en zelfs de klaargezette tribune zat vol. Ouderwets rondjes rijden met een frietkraam naast het parcours, het is de charme van het inline-skaten, zoals de sport tegenwoordig wordt genoemd. Jan van Loon was de snelste bij de mannen, maar opvallend was de prestatie van Oldebroeker Gerco van de Beek. De thuisrijder werd knap derde en maakte het publiek nog enthousiaster met zijn succes.

Bij de dames was Mariska Huisman de rapste. Zij ontsnapte al vroeg met Sharon Hendriks en versloeg haar uiteindelijk in de sprint. Kay Schipper won bij de mannelijke junioren en Kelly Schouten was na een lange solo de beste bij de dames.

Morgen volgen nog de 500 meter en de puntenkoers. Het programma begint om 10:00 uur.

Uitslagen

200 meter junioren dames

1. Kelly Schouten 21,456 seconden

2. Beau Wagemaker 21,564 seconden

3. Manon Floris 21,682 seconden

200 meter junioren heren

1. Rick Schipper 18,200 seconden

2. Remon Kwant 18,358 seconden

3. Tjeu Berlijn 18,630 seconden

200 meter dames

1. Bianca Roosenboom 19,999 seconden

2. Lisanne Buurman 20,418 seconden

3. Annemarie Boer 20,601 seconden

200 meter heren

1. Ronald Mulder 17,298 seconden

2. Michel Mulder 17,464 seconden

3. Lars Scheenstra 18,191 seconden

Afvalkoers junioren dames

1. Kelly Schouten

2. Beau Wagemaker

3. Corina Dijkstra

Afvalkoers junioren heren

1. Kay Schipper

2. Jan Korenberg

3. Ronald Haasjes

Afvalkoers dames

1. Mariska Huisman

2. Sharon Hendriks

3. Bianca Roosenboom

Afvalkoers heren

1. Jan van Loon

2. Ruurd Dijkstra

3. Gerco van de Beek

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment