owios

OLDEBROEK – OWIOS voetbalt zaterdag in competitieverband haar eerste thuiswedstrijd na de winterstop. Tegenstander is Blauw-Geel ’55 uit Ede. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer P.H. G. van Koolwijk. OWIOS heeft de afgelopen jaren vaak gespeeld tegen Blauw-Geel ’55. OWIOS heeft eigenlijk nog wel wat recht te zetten. In de uitwedstrijd van dit seizoen, die in twee delen werd gespeeld wegens blessure van de scheidsrechter, verloor OWIOS met 2-0. OWIOS begon goed, maar een rode kaart door een bal uit het doel te slaan, was het breekpunt van de wedstrijd. Vorig jaar verloor OWIOS in de thuiswedstrijd in de slotminuten met 2-1.

In de winterstop werd bekend dat trainer Jan Gaasbeek en Blauw-Geel ´55 na 1 jaar uit elkaar gaan. Komend seizoen wordt David Wagensveld, afkomstig van Advendo ’57 hoofdtrainer van Blauw-Geel ´55. De resultaten van Blauw-Geel ’55 vallen dit seizoen een beetje tegen. Blauw-Geel ’55 staat op de gevaarlijke 11e plaats. Al staat alles nog heel dicht bij elkaar. Blauw-Geel ’55 heeft 18 punten uit 15 wedstrijden. In de laatste 6 wedstrijden behaalde Blauw-Geel ´55 in totaal 2 punten. Na de winterstop is Blauw-Geel ´55, net als OWIOS, nog niet goed uit de startblokken gekomen. In de wedstrijd tegen VVOP werd er met 1-1 gelijk gespeeld. Van Scherpenzeel werd er met 3-0 verloren.

OWIOS heeft na de winterstop nog maar 1 competitiewedstrijd gespeeld. In Lelystad werd er een terechte nederlaag geleden tegen sv Lelystad ’67. OWIOS verloor met 3-0. In enkele minuten tijd was de wedstrijd gespeeld en keek OWIOS tegen een 2-0 achterstand aan. Vorige week oefende OWIOS toch nog op het eigen kunstgrasveld. Er werd tegen BAS gespeeld en OWIOS won deze wedstrijd met 3-1. Hier zullen de groen-witten weer vertrouwen gekregen hebben om de 2e helft van het seizoen een goed vervolg te geven.

Tegen Blauw-Geel ’55 zou het wel eens fijn zijn om de punten op Bovenmolen te houden! Beide ploegen zullen dit jaar tegen elkaar de eerst overwinning willen binnenhalen. Daarvoor zal wel alles op alles gezet moeten worden. De verschillen in deze klasse zijn klein.