Hallum-winnares Elma de Vries: 'Ik ben benieuwd hoe het op de korte afstanden gaat'

UTRECHT/WEZEP - Het NK Weg komende vrijdag en zaterdag in Wezep kent een topbezetting. Bij de dames staan alle toppers op Manon Kamminga na aan de start. De veelvoudig Europees kampioene doet in Nanjing (China) mee aan de Jeugd Olympische Spelen en die zijn pas op 28 augustus afgelopen. Bij de heren zijn o.a. de broers Michel en Ronald Mulder van de partij.

Elma de Vries heeft "zin" in het NK Weg. Ze liet afgelopen zaterdag in Hallum zien in topvorm te zijn door "eindelijk" het ONK op haar naam te schrijven. "Ik sta te boek als een langeafstandsrijdster, maar had het ONK nog nooit gewonnen. Dat wrong wel een beetje", bekent de uit Haule afkomstige De Vries. Ze gaat in Wezep in ieder geval voor de winst op de langere afstanden. "Maar ik ben ook benieuwd hoe het vrijdag en zaterdag op de korte afstanden gaat", kijkt ze vooruit naar het NK Weg.

Bij de heren is Michel Mulder één van de blikvangers in Wezep. De olympisch kampioen op de 500 meter heeft zich ingeschreven voor de 200 en 500 meter. "Ik ga in Wezep voor de winst op die twee afstanden en als het goed gaat, pak ik misschien nog wel een langere afstand mee." Dat schaatsen en skaten, of andersom, goed samen gaan bewijst hij al jaren en van dat programma wijkt Michel Mulder dan ook niet af. "Ik heb altijd tot half september geskeelerd en accenten gelegd op deze twee sporten. Dat gaat goed en dat houd ik er dan ook in."

Informatie en programma
Informatie en het volledige programma, alsmede het tijdschema van beide NK-dagen in Wezep is te vinden op: http://schaatsen.nl/nks-inline-skaten-2014

Over inline-skaten
Inline-skaten is een groeiende sport in Nederland met 85 inline-skatebanen, vele competities en zo'n vijftig toertochten. Voor basisschoolleerlingen organiseert de KNSB de KPN Junior Schaatsclub skateclinics. De Nederlandse skaters behoren tot de wereldtop. Michel Mulder en Crispijn Ariëns zijn wereldkampioen op respectievelijk de 500 meter en de marathon; Manon Kamminga is meervoudig Europees kampioen en de dames veroverden de wereldtitel bij de aflossingskoers.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment