WEZEP - Aanstaande zaterdag zal Rood-Wit het seizoen openen met een startdag op De Brink. Vanaf 9.00 uur zijn diverse activiteiten op het sportpark. De selectie is al weer twee weken in training, maar zaterdag wordt het officiële startschot gegeven voor het seizoen 2014-2015.

Naast administratie werk en verkoop van kleding zullen er ook 13 oefenwedstrijden plaatsvinden op het groene gras. Om 10.00 uur start de eerste training van de Kangoeroe Klup. De training voor de 4 tot 6 jarigen is gelijk een open training voor kleuters die de korfbalsport willen ontdekken. Speelsgewijs wordt er gewerkt in groepsverband en leren de jeugdige korfballers diverse spel activiteiten. Ben je nieuwsgierig of het wat voor uw zoon of dochter is, kom dan samen vrijblijvend zaterdag bij deze training kijken.

Om 15.30 uur speelt het vlaggenschip van Rood-Wit haar eerste oefenwedstrijd voor het thuis publiek. Ook dit jaar spelen zij in het tenue van bouwbedrijf BBG uit Oldebroek. De selectie is ongewijzigd en nieuwe hoofdtrainer Rob van Marle zal dit jaar het team onder zijn hoede nemen. De veldafmeting heeft de bond vanaf dit seizoen gewijzigd. Er wordt nu gespeeld op het formaat dat ook gebruikt wordt in de zaal. Dit zal al vanaf de D-jeugd ingevoerd worden. De afmeting 40x20 meter moet het spel sneller en dynamischer maken. Nadeel is dat de clubs met kunstgras een vast maatindeling hebben van het veld en dit niet zo snel kunnen realiseren. Op gras worden de velden handmatig gelegd. Hierdoor kan het wezen dat Rood-Wit in de competitie ook nog op het grote veld van 60x30 komt te spelen. Het is dus steeds een omschakeling van het tactische spel. In 2026 moeten alle verenigen aan deze eis voldoen. Rood-Wit zal wel alle thuis wedstrijden op het nieuwe formaat spelen.

Om 18:00 uur sluiten de Roodwitters deze dag af met een gezellige avond en hopen zij een goed en sportief seizoen te draaien.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment