OOSTERWOLDE - Ter afsluiting van het trainingskamp heeft de eerste selectie van VSCO'61 diverse activiteiten verricht op de Hullen in Oldebroek. Snoeiwerk en wieden in de tuinen, schoonmaken van stoepen en terrassen, de rolstoelbus schoonmaken en het klaarmaken van hapjes waren de eerste werkzaamheden die werden verricht. Hierna werden er oudhollandse spelen gespeeld met bewoners en een deel van de bewoners kreeg een wandeltocht in rolstoel en een heerlijk ijsje namens VSCO'61 van dé ijsmaker van Oldebroek aangeboden.

VSCO'61 wil hiermee uitdrukken dat zij maatschappelijk betrokken is en midden in de samenleving staat. Daarom is contact gezocht met Stichting Present Oldebroek om als vrijwilligers iets voor de medemens te kunnen doen. Zowel HendrikJan (Nanne) Schoonhoven als bestuurslid Bert Schipper zijn ambassadeurs van Stichting Present. Zij kwamen dan ook op het idee om VSCO'61 te koppelen aan deze Stichting en onze handen uit de mouwen te steken. Zeker in een samenleving waarin participatie een steeds grotere rol krijgt en de overheid financieel zich meer terugtrekt, wordt het omzien naar elkaar van steeds groter belang.

Even was de regen voor de buitenactiviteiten spelbreker, maar zodra de lucht weer opklaarde werd de klus alsnog geklaard. Het was een gezellige ontmoeting met bewoners en personeel van de Hullen. Ook de diverse gesprekken werden erg gewaardeerd. Spelers die familieleden ontmoeten die op de Hullen verblijven maakten de diverse ontmoetingen wel heel bijzonder.

Als dank voor de hulp die VSCO'61 heeft geboden, ontvingen de deelnemers een presentje namens de Hullen. Al met al een mooie afsluiting van het trainingskamp en zeker de moeite waard om als mens en vereniging iets te kunnen betekenen voor de medemens.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment