roel

OOSTERWOLDE - Rondom de derby VSCO'61 tegen OWIOS op sportpark De Heughte had de sponsorcommissie dinsdagmiddag en -avond scheidrechter Roelof Luinge weten te strikken om de ongeveer honderd aanwezige sponsors en genodigden op te warmen voor deze aftrap van het seizoen 2014-2015. Het werd een geweldige avond. Niet alleen door de 2-1 winst van VSCO'61 in deze bekerkraker, maar ook omdat Roelof Luinge in topvorm verkeerde en het publiek met vele anekdotes uit zijn rijke carrière vermaakte.

Luinge, die maar liefst 845 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal floot, belandde eigenlijk per ongeluk in het vak. Bij zijn vereniging meldde een scheidsrechter zich ziek en werd hij als tiener gevraagd in te vallen. Hij kreeg direct de smaak te pakken, besloot het serieus aan te pakken en ambitieus als hij is, debuteerde hij op 28-jarige leeftijd in het betaalde voetbal met de wedstrijd NAC-VVV in 1983. De start van een lange en succesvolle loopbaan als scheidsrechter die hem langs de nationale en internationale velden voerde en diverse keren de uitverkiezing tot beste scheidsrechter van het seizoen.

Moeiteloos en in vliegende vaart wist hij het geboeide publiek mee te voeren door zijn carrière, waarin hij vele voetballers en bestuurders heeft zien komen en gaan. Zijn nuchtere, maar soms eigenzinnige karakter bracht hem soms in de problemen met de bureaucratie van de nationale en internationale voetbalbonden. Bijvoorbeeld dat je bij internationale wedstrijden je hotel niet mag verlaten uit angst dat je geconfronteerd wordt met mensen die je pogen om te kopen. Voor een gezelligheidsmens als hij niet altijd makkelijk.

Dat hij gewaardeerd werd door zowel spelers, publiek en collega's bleek wel bij zijn afscheid. Hij is waarschijnlijk de enige scheidrechter, die in zijn afscheidswedstrijd van het betaalde voetbal, de bekerfinale Feyenoord - AJAX, twee minuten voor tijd een publiekswissel kreeg. Het betekende niet zijn afscheid van het voetbal, want hij fluit met zijn 58 jaar nog steeds op het hoogste amateurniveau.

Bij het begin van zijn presentatie complimenteerde hij VSCO'61 met de fraaie accommodatie. Hij was ook onder de indruk van de Presentatiegids, het Business Magazine en het vernieuwde Clubmagazine. Hij had echter twee aandachtspunten; geen vrouwen in het bestuur en de sponsorcommissie en hij had in de diverse uitgaves geen aandacht voor scheidsrechters gezien. Daar lagen wat hem betreft mogelijkheden voor verbetering. Een uitdaging die de vereniging graag oppakt.

Alvorens de sponsors en genodigden konden gaan genieten van een boeiende wedstrijd, stond er een fantastisch koud en warm buffet voor hen gereed, verzorgd door Catering Culinair, cosponsor van VSCO'61. Samen met voorzitter Ben Schreurs opende Roelof Luinge het buffet. Voetbaldier en clubman als hij is, heeft ook hij de wedstrijd gezien en vervolgens tijdens de nazit nog met diverse sponsors en clubmensen na beschouwd.

VSCO'61 kijkt terug op een zeer geslaagde avond, niet in de laatste plaats door het onderhoudende en op een enthousiaste wijze gebrachte levensverhaal van Roelof Luinge. Uiteraard speelt ook de 2-1 overwinning in de bekerderby tegen OWIOS daarin een belangrijke rol. Maar ook de grote opkomst bij deze sponsormeeting onderstreept nog maar eens de goede binding tussen vereniging en sponsors Een mooie en hopelijk veelbelovende aftrap van het seizoen 2014-2015.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment