scootervlucht

OLDEBROEK/ELBURG - Op zaterdag 16 augustus jl. was het weer een belangrijke dag voor de duivenliefhebbers in de gemeenten Oldebroek en Elburg. Er stonden namelijk grote belangen op het spel met als hoofdprijs een echte 'duiven' scooter. Iedere duivenliefhebber binnen de genoemde gemeenten, bestaande uit 9 verenigingen, hadden de mogelijkheid tegen een inzet van € 2,50 per duif mee te dingen naar deze hoofprijs. Dit jaar was het vanaf de lossingsplaats Chimay in Zuid- België met een afstand van ca. 290km tot Oldebroek. Op de donderdagavond ervoor waren er door 113 duivenhouders maar liefst 2117 duiven bij elkaar gebracht om de strijd aan te gaan. Op zaterdagmorgen om kwart over 10 werden de duivenmanden te Chimay geopend en konden de ruim 2100 duiven aan de thuisreis beginnen.

Om 13.31.29 uur werd middels het elektronische systeem de eerste duif van de vader-dochter combinatie Kolkman & Nicole uit Oosterwolde geconstateerd. Omgerekend bleek dit de winnende snelheid van 1.483 meter per minuut(=ca. 89km/uur) op te leveren. Het winnende duifje, "Nicole" gedoopt, met ringnummer 2014-1646301 was ook als eerst getekende op deze vlucht meegegeven. De verwachtingen van vader Gertie(50), dochter Nicole(14) en compagnon Godfried de Kleine(48) waren hoog gespannen omdat hetzelfde duifje de week ervoor een zogenaamd autowieltje ter waarde van € 45,= won op de traditionele autovlucht van de Regio Noordwest. De verwachtingen werden dus volledig bewaarheid door het kleine kras duivinnetje 'Nicole', ze speelt hiermee niet alleen de eerste prijs in de kring maar ook een tweede in de Regio Noordwest van bijna 4600 duiven.

De scooter zal tijdens de feestmiddag in januari worden overhandigd en gaat waarschijnlijk linea recta naar de vader van Godfried omdat de oudste dochter van Gertie zijn scooter een paar maanden geleden in de prak heeft gereden. Deze prijs komt dus als geroepen!

Op de foto brengt Gerrit van 't Hof (l.) de felicitaties over namens het kringbestuur door een bos bloemen te overhandigen aan dochter Nicole en vader Gertie Kolkman met rechts compagnon Godfried de Kleine.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment