heuvel

WEZEP - Na een ingrijpende vernieuwing in het najaar van 2013 kon de buitenaccommodatie van De Heuvelruiters uit Wezep niet achter blijven. "Er is veel vraag naar goede buitenaccommodaties, met name accommodaties met een goede zandbodem," aldus Anouk Wolters, namens de paardensportvereniging. "Het bestuur is opgevallen dat er steeds meer wedstrijdruiters en –amazones op zoek gingen naar wedstrijden op zandbodem. Omdat de wedstrijden een grote bron van inkomsten is voor de vereniging, konden wij niet achter blijven".

Met behulp van veel vrijwilligers is er in een maand of drie een geheel vernieuwde buitenpiste gebouwd met een gigantische eb en vloed zand bodem. Tevens is er een nieuw terras aangelegd en wordt er een tweede keuken beneden gebouwd met uitgifte punt naar zowel de binnen banen als de buiten piste.

De vereniging is voornemens om ook de hogere dressuurtop van Nederland naar Wezep te laten afreizen. Anouk Wolters: "Voor de zomer van 2015 proberen we twee subtop dressuurwedstrijden te krijgen. Dit is nog niet zo makkelijk omdat de KNHS (de Nederlandse bond) deze wedstrijden moet toewijzen. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit moet gaan lukken, helemaal nu er ook nog eens veel meer parkeerruimte wordt gemaakt".

Aanstaande zaterdag, 23 augustus, wordt om half 3 de buitenpiste feestelijk geopend door burgemeester A. Hoogendoorn en een zeer spectaculaire show. Wolters wil er niet te veel over kwijt, maar ze besluit: " Een show met onder andere diverse tweespan pony's, welke het in een battle op gaan nemen tegen leden van onze vereniging. Meer zeg ik niet, moet u maar komen kijken, want écht iedereen is van harte welkom. Het wordt erg leuk, ook voor gasten die misschien wat minder met de paardensport hebben".

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment