OOSTERWOLDE - In de bekerderby tussen VSCO'61 en OWIOS weet VSCO'61 in een meer spannende dan hoogstaande wedstrijd een verdiende 2-1 overwinning te boeken. De wedstrijd komt moeizaam op gang. VSCO'61 controleert de wedstrijd en OWIOS start. Nadat Jesse Rietberg tweemaal gevaarlijk is namens VSCO'61, weet in de 22e minuut VSCO'61 de score te openen. Een goede aanval via Nick Koele en Remco van 't Hul eindigt bij Martijn Pluim die de 1-0 weet binnen te koppen.

Ook hierna is VSCO'61 nog enkele malen dreigend via schoten van Gerwin de Leeuw, maar tot grote kansen komt het niet. OWIOS weet geen enkele kans te creëren, maar komt vlak voor rust wel op gelijke hoogte. Een overtreding van Stefan Bosch op William van den Hul wordt bestraft met geel en een vrije trap. De ingeschoten bal van Hendri Nagelhout weet doelman Arjan ten Klooster niet onder controle te krijgen en William van den Hul scoort uit de rebound.

In de tweede helft komt VSCO'61 weer snel op voorsprong. Jesse Rietberg wordt net buiten het strafschopgebied onreglementair gestuit. De toegekende vrije trap wordt genomen door Gerwin de Leeuw en Nick Koele kopt via de onderkant lat de 2-1 binnen. OWIOS probeert hierna wat terug te doen, maar komt niet verder dan een kopbal van Hendri Nagelhout die uit een corner net over kopt. De grootste mogelijkheid is voor VSCO'61 dat via Jan van 't Oever de kans krijgt om de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar uit een voorzet van Ruben Sleurink schiet hij voorlangs.

In de slotfase wordt het nog spannend. Scheidsrechter Van Diepen meent voor de tweede keer geel te moeten geven aan Stefan Bosch en VSCO'61 moet verder met tien man. Voor OWIOS is het in de slotfase alles of niets en krijgt via Hendri Nagelhout dé kans om op gelijke hoogte te komen. Geheel vrijstaand kopt de Oldebroeker de bal echter naast het doel, zodat VSCO'61 uiteindelijk een verdiende 2-1 overwinning boekt op buurman OWIOS.

www.vsco.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment