Door Wout Ramaker

PUTTEN/WEZEP - WHC speelde zaterdag zijn tweede wedstrijd op Sportpark Puttereng in het Veluwecup toernooi en verloor opnieuw. Woensdag was DVS'33 Ermelo te sterk met 8-4. Nu was het SDV Barneveld, die WHC de loef af stak met 2-4. WHC was nog niet op volle sterkte. Jonathan van Marle en Ibrahim Tuncer speelden vanwege een kleine kwetsuur niet mee. Jesse Betaze mag na zijn schouder operatie volgende week zaterdag weer zijn eerste speel minuten maken, waarschijnlijk in het tweede elftal van WHC.

De wedstrijd:

De start was voor WHC met veel balbezit probeerde men was kansjes te creëren maar verder dan twee hoekschoppen kwam men niet. SDV profiteerde van een foute aanname van Yoshua van Marle die de bal van de voet liet springen en Atibi kon alleen op doelman Jasper Kuiper af en schoot de bal onder in de hoek 0-1. Na een kwartier had WHC nog steeds het meeste balbezit maar kon maar niet tot kansen komen door veel balverlies op het middenveld. Een vrije trap bracht uitkomst. Hicham Ziyech deponeerde de bal achter de SDVB defensie en Rinse van der Velde stond klaar om af te drukken 1-1. Daarna was SDVB een paar keer gevaarlijk met schoten van buiten de zestien meter na opnieuw balverlies. WHC was van goede wil maar in de combinaties begreep men elkaar vaak niet. Rahajaan en van den Brink zagen hun schoten naast en over gaan.

Tweede helft:

WHC startte met een goede aanval over links via Rahajaan en Ziyech die Robbert van Schie in staat stelde om de voorzet te geven, men hoefde de bal alleen maar binnen te lopen maar iedereen mistte. Even later een goede actie van Peter Drolenga die vanaf het middenveld alleen op de keeper afging maar zijn schotje was een makkelijke prooi voor de keeper en zo werden twee kansen om zeep geholpen. Aan de andere kant wist men wel raad met de kansen die WHC weggaf. De defensie werd uitgespeeld en het was opnieuw Atibi die scoorde 1-2. Daarna na een uur spelen werd er ruim gewisseld door WHC. Er gebeurde een hele tijd zogenaamd weinig op het veld. Tot dat een vrije trap vanaf de zijkant ineens binnen werd geschoten en die verraste doelman Kuiper van WHC 1-3. Daarna was het al snel 1-4.

Tien minuten voor tijd gaf Caleb Rahajaan het score verloop nog een iets milder aanzien 2-4. Er is nog een hoop werk te verzetten om richting de beker en competitie op niveau te zijn. Aanstaande dinsdag de volgende oefenwedstrijd thuis tegen Nunspeet om 20:00 uur.

Opstelling WHC:

Jasper Kuiper, Caleb Rahajaan, Jacco Eikenhorst(57. Berry Heijman), Jurian van den Brink(60. Wim van 't Ende), Peter Drolenga, Raoul Jessurun, Rinse van der Velde, Robbert van Schie, Yoshua van Marle, Hicham Ziyech(60. Yordy Veldman), Guntac Akkaya(60. Roan Admiraal).

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment