Door Jan Boer

WEZEP -  WHC verloor woensdagavond tijdens het Veluwecup toernooi in Putten na een doelpuntrijk duel met 8-4 van DVS'33 Ermelo. Tot aan de rust ging het gelijk op en was de stand 2-2. Na de rust kwam er op het scorebord een stand te staan die bij de pupillen niet zou misstaan.

WHC begon het duel tegen DVS'33 Ermelo met de volgende spelers. Django van der Landen; Jeffrey van Amersfoort, Yoshua van Marle, Raoul Jessurun, Roan Admiraal: Wim van 't Ende, Robbert van Schie, Ibrahim Tuncer, Jurian van den Brink, Jonathan van Marle en Kevin Olaria.

WHC liet het initiatief over aan DVS'33 Ermelo. Ze waren het meest in balbezit echter de eerste kans was voor WHC. Na slordig balverlies op het middenveld van DVS'33 mocht Kevin Olaria alleen af op DVS'33 doelman Huiskamp. Oog in oog met de goalie schoot hij hoog over. Na 10 minuten moest WHC doelman Django van der Landen voor het eerst handelend optreden. Hij wist een inzet van na wat later bleek Man of the Match Maurice de Ruiter tenauwernood tot hoekschop te werken.

Binnen het kwartier kwamen de blauwwitten op een 0-1 voorsprong. Wim van 't Ende mocht verder na een bal die ver buiten de lijnen was echter de assistent scheidsrechter merkte dit niet op.. Hij bediende Jurian van den Brink op de rechterflank. Zijn voorzet werd door Jonathan van Marle met een simpele voetbeweging in het doel van DVS'33 geschoten.

Niet veel later veerde het aanwezige publiek op echter een schot van Mike Ahrens belandde in het zijnet van WHC goalie van der Landen. Jurian van Brink zijn voorzet eindigde net achter Kevin Olaria anders had hij WHC in de 18de mionuut al op een 0-2 voorsprong kunnen schieten.

In de 19de minuut had Christian van de Kamp de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen. Echter zijn lob oog in oog met de goalie van WHC belandde net naast de goal van WHC. In de 20ste minuut was het wel raak. Een tekorte terugspeelbal van Jeffrey van Amersfoort werd door Maurice de Ruiter onderschept en beheerst achter WHC doelman van der Landen geschoten.

Een vrije trap in de 24 ste minuut van Roan Admiraal vanaf de rechterflank leek over alles en iedereen heen te gaan. Echter bij de tweede paal stond Jonathan van Marle om zijn 2de van de avond beheerst binnen te koppen :1-2.

Daarna gingen doelpogingen van Ali Akla en Daniel van Warven in kansrijke positie huizenhoog over de goal van WHC. Een doelpoging van Ibrahim Tuncer namens WHC ging maar net naast.

In de 38ste minuut wist Django van der Landen een voorzet van Ronald Hoek niet goed onder controle te krijgen. De rebound werd door Mike Ahrens beheerst in goal achter WHC goalie Django van der Landen geschoten : 2-2. Voor de rust kreeg DVS'33 nog wel drie goede mogelijkheden. Twee daarvan gingen net naast en een inzet van Ali Akla wist de WHC doelman goed te keren. Net voor rust kreeg Ibrahim Tuncer de enige gele kaart van de wedstrijd van de goede leidende scheidsrechter W. Smit.

Na de rust kwam WHC met een elftal in het veld dat op 6 plekken was gewijzigd. Ook DVS'33 wisselde echter die deed dat maar op 3 plekken.

Al die veranderingen kwamen het spel van WHC niet ten goede. Tien minuten na rust profiteerde DVS'33 kort achter elkaar twee keer en scoorde via Maurice de Ruiter en Mike Ahrens de 3-2 en de 4-2. De Man of the Match Maurice de Ruiter was eerst op aangeven van Ali Akla verantwoordelijk voor de 5-2 en scoorde niet veel later na een bekeken schuiver de 6-2.

De mooiste treffer van de avond kwam na een opzij gelegde vrije trap van Hicham Ziyech op Yoshua van Marle. Hij schoot de bal vanaf een kleine 20 meter snoeihard en onhoudbaar in de towuen achter de doelman van DVS'33 Husikamp: 6-3.

Wie dacht dat hierna de beide ploegen het wel goed vonden kwam bedrogen uit. Eerst scoorde Ali Akla na een bekeken kopbal de 7-3. Daarna was WHC weer aan zet. Yordi Veldman zijn voorzet op Rinse van der Velde betekende de 7-4. Het slotakkoord was voor de Ermeloers die Yordi Grovenstein de 8-4 eindstand op het scorebord lieten aantekenen.

Door dit resutaat spelen WHC en SDV Barneveld zaterdag 16 augustus in de kleine finale om de derde en vierde plaats. De aftrap is om 12.30uur

Om 15.00uur spelen gastheer SDC Putten en DVS'33 Ermelo in de grote finale om de eerste plek in de Veluwecup

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment