Roelof Luinge

OOSTERWOLDE - Op dinsdag 19 augustus wordt de onvervalste bekerderby VSCO'61 tegen OWIOS gespeeld. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 19.30 uur. Voorafgaand aan deze ongetwijfeld spannende streekderby zal oud toparbiter Roelof Luinge de sponsoren en overige genodigden meenemen in de wereld van de voetballerij. Zijn bekende humoristische presentatie zal ontegenzeggelijk zorgen voor een mooie warming-up naar het bekerduel toe.

Het voetbalseizoen 2014-2015 is inmiddels begonnen. De trainingen zijn ingezet. De seizoensopening met het bekende Berend Elzerman Toernooi is afgelopen week met succes gehouden en kende in hoofdklasser Flevo Boys uit Emmeloord een terechte winnaar.VSCO'61 moest in de eerste wedstrijd tegen Flevo Boys genoegen nemen met een duidelijke 4-0 nederlaag. De Kanaries lieten in de troostfinale tegen WVF een ander gezicht zien en waren gelijkwaardig aan de kersverse hoofdklasser. Het werd 2-2, waarna WVF won na strafschoppen. Met dit positieve beeld gaat VSCO'61 zich nu richten op de beker- en competitiewedstrijden. In de beker zijn de Oosterwoldenaren ingedeeld in een poule met Reaal Dronten, Zalk en buurtclub OWIOS.

Op dinsdag 19 augustus staat de bekerwedstrijd VSCO'61 tegen OWIOS op het programma. Het duel wordt gespeeld op sportpark De Heughte en begint om 19.30 uur. Voorafgaand aan deze ongetwijfeld spannende streekderby zal toparbiter Roelof Luinge de sponsors en andere genodigden entertainen over zijn ervaringen en belevenissen in het betaalde- en amateurvoetbal en in het bijzonder over de vele derby's die hij heeft gefloten.

Geboren in het Drentse Eelde is Roelof Luinge reeds op jonge leeftijd actief als scheidsrechter. Hij debuteerde in 1983 op 28-jarige leeftijd al in het betaalde voetbal bij de wedstrijd NAC - VVV. Hierna heeft Luinge zich ontwikkeld tot een Toparbiter, die maar liefst 845 wedstrijden in het professionele voetbal floot. Meerdere jaren werd de meest ervaren arbiter uitgeroepen tot scheidsrechter van het jaar. Zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal was Feyenoord - AJAX op 6 mei 2010. Van stoppen was echter nog geen sprake Inmiddels fluit Roelof Luinge wedstrijden in de Top- en hoofdklasse van het Amateurvoetbal.

In het dagelijks leven is Luinge werkzaam bij de Belastingdienst en is hij woonachtig in Bussum.

VSCO'61 is vereerd dat Roelof Luinge de club kan komen bezoeken en de sponsormeeting een mooie invulling kan geven.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment