MoniqueVrolijken

WEZEP - Dit weekend werden de Gelderse Kampioenschappen voor de paarden verreden. Het evenement vond plaats in Zieuwent. Enkele leden van de Heuvelruiters wisten hele mooie prestaties neer te zetten. Voor Monique Vrolijken was het een heel mooi kampioenschap. In de voorronde wist zij zich als eerste te plaatsen voor de finale. In de finale werd er eveneens een hele goede proef neergezet. De toeschouwers vonden het ook een goede proef en er werd dan ook in spanning gewacht op de uitslag.

De amazone mocht zich uiteindelijk samen met haar paard Charmant Reservekampioen noemen van de klasse M2 dressuur. De grootste concurrent van Monique wist ook dit jaar weer met 2 punten meer te winnen. Monique heeft zich met deze mooie prestatie geselecteerd voor het NK.

De jonge dressuuramazone Noa van Beek ging ook van start op dit kampioenschap. Op vrijdag wist zij zich met haar paard Mirando in de klasse B te selecteren voor de finaleproef. De proef was goed voor 204 en 202 punten en hiermee ging de combinatie als eerste geplaatste door. Met haar andere paard Alert kwam Noa van start in de klasse M1. Met dit paard wist zij zich eveneens te selecteren voor de finale. De proef werd beoordeeld met 195 en 194 punten. In de finale reed de amazone een fijne proef met haar Mirando maar vielen de punten erg tegen. Met twee keer 180 punten werden ze 17e van Gelderland. In de klasse M1 werd er ook weer een fijne proef neergezet. De proef was goed voor 182 en 189 punten. Dit was goed voor een 6e prijs. Hiermee is de combinatie afgevaardigd naar het NK.

Springamazone Marlous Bruins ging eveneens van start op het kampioenschap. Samen met haar paard kwam ze uit in het B springen. De combinatie reed een foutloos basisparcours. Het barrageparcours werd ook foutloos uitgereden en werd beoordeeld met 76 stijlpunten. Met dit resultaat mocht de combinatie zich Reservekampioen noemen. Een hele mooie prestatie!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment