ELBURG/OLDEBROEK - De meeste amateurploegen hebben inmiddels de trainingen weer hervat ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen 2014-´15. De voetballiefhebbers kunnen a.s. zaterdag 9 aug. meteen al hun hart ophalen, want dan vindt op het Burgemeester Bode Sportpark de aftrap plaats van de vijfde editie in de strijd om de Rabobank Veluwecup. Een toernooi dat inmiddels niet meer weg te denken is in de aanloop naar de start van de competitie. ESC speelt die middag om half drie haar eerste wedstrijd tegen een oude bekende n.l. OWIOS.

Daarvoor (12.30 uur) komen de teams van 't Harde en Vierhouten tegen elkaar uit, terwijl om half vijf de laatste wedstrijd tussen DSV ´61 en Hattem op het programma staat. Het toernooi wordt op dinsdag 12, woensdag 13 en zaterdag 16 aug. vervolgt.

De selectie van Henk Nieuwenhuis heeft een flink aantal wijzigingen ondergaan ten opzichte van het vorige seizoen en de komende voorbereidingsweken zullen een aantal nieuwe spelers de kans krijgen en moeten grijpen om zich in de kijker te spelen. Ook bij OWIOS zal men benieuwd zijn hoe de krachtsverhoudingen liggen nu de ploeg van Erwin Brem weer is teruggekeerd in de 2e klasse. Bij de vorige editie van de Veluwecup verloor ESC nog met 2-1 van Owios (toen in Oldebroek). Hopelijk laten de (nieuwe) spelers van ESC zaterdag een mooier visitekaartje achter......

Zoals bekend wordt de Rabobank Veluwecup gezamenlijk georganiseerd door OWIOS, 't Harde, DSV' 61 en ESC. Gastploegen dit jaar zijn v.v. Hattem en v.v. Vierhouten. Tijdens dit toernooi betalen ook de supporters van ESC entree voor de toegang tot het sportpark; €4,- voor de zaterdagen en €2,- op door-de-weekse speeldagen. Jeugd van 14 tm 18 jaar en 65-plussers betalen de helft. Tevens worden er op alle dagen verlotingen gehouden. Met de opbrengsten van het toernooi wordt de Voedselbank Elburg-Oldebroek gesteund.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment