REGIO - Schaatsteam Van Werven uit Wezep heeft een overeenkomst voor twee jaar gesloten met Christijn Groeneveld. De 29-jarige Noord-Hollander Groeneveld maakte het afgelopen seizoen een uitstap naar de langebaan bij TVM, maar gaat terug naar het marathonschaatsen.

Afgelopen seizoen sloot Groenveld zich aan bij het team van Sven Kramer. "Daar heb ik geen moment spijt van gehad. Ik heb heel veel geleerd, vooral schaats technisch. Ik heb ook grote stappen gemaakt en had me in het TVM-team wel verder willen ontwikkelen. Maar nu TVM stopt zie ik het niet zitten om in een andere langebaanploeg weer opnieuw te beginnen en weer nieuwe dingen te moeten leren. Daarvoor trekt het marathonschaatsen ook weer teveel. Ik ben het gaan missen."

Team van Werven bestaat aankomende winter uit Gary Hekman, Crispijn Ariëns, Rob Hadders, Rick Smit, Thom van Beek en Christijn Groeneveld. Coach Roy Boeve is blij met de samenwerking: "Ik heb het gevoel dat hij het laatste puzzelstukje is in ons team. We hebben als teamleiding al langer tegen elkaar gezegd dat we nog maar één iemand zagen die ons zou kunnen versterken. Dat is Groeneveld."

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment