kampioensfoto

OOSTERWOLDE - Op dinsdag 5, woensdag 6 en zaterdag 9 augustus vindt de 33e editie van het Berend Elzerman Toernooi (BET) plaats op sportpark De Heughte in Oosterwolde. Dit is de traditionele aftrap van het seizoen voor VSCO'61. Het deelnemersveld is met de clubs WVF uit Zwolle, Flevo Boys uit Emmeloord en WHC uit Wezep gelijk aan vorig jaar. Clubs die komend seizoen alledrie uitkomen in de hoofdklasse C.

De toernooicommissie van VSCO'61 handhaaft de succesvolle opzet van vorig jaar. Op dinsdagavond spelen om 19.15 uur VSCO'61 en de toernooikampioen van vorig jaar, Flevo Boys tegen elkaar. Op woensdagavond op dezelfde tijd WVF en WHC. Op zaterdag staat dan om 14.00 uur de kleine finale op het programma, waarin de verliezers tegen elkaar spelen. Om 16.30 uur wordt er afgetrapt voor de grote finale tussen de winnaars van de doordeweekse wedstrijden.

Met drie deelnemers, die uitkomen in de hoofdklasse, kent het toernooi een sterke bezetting. Flevo Boys deed vorig seizoen lang mee om het kampioenschap in de hoofdklasse. WHC wist zich uiteindelijk via de nacompetitie toch nog knap te handhaven en WVF promoveerde via de nacompetitie, een sterke prestatie. Gastheer VSCO'61, uitkomend in de derde klasse, kan zijn borst dus nat maken. Het zal interessant zijn te zien waar alle clubs staan aan het begin van de competitie, omdat hier en daar de selecties sterk veranderd zijn.

Met hulp van veel vrijwilligers zal sportpark De Heughte er weer picobello bijliggen bij de start van seizoen 2014-2015. Zo is de parkeerplaats grondig gerenoveerd. Iedereen is van harte welkom dit altijd boeiende toernooi te komen bezoeken.

In de aankomende weken zal er in diverse publicaties nog nader aandacht besteed worden aan het toernooi.

De begeleidende foto van Dries van Dijk toont de toernooikampioen van 2013, Flevo Boys, met de Berend Elzerman Cup.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment