door Anton Sjerp

ELBURG/OLDEBROEK - Een van de doelstellingen van de Rabobank Veluwecup is om met de opbrengsten van het toernooi een goed doel te steunen. In het verleden zijn de opbrengsten onder andere ten goede gekomen aan Kika en Stichting Elburg helpt Gambia. Dit jaar heeft de organisatie ervoor gekozen om de Voedselbank Elburg-Oldebroek te steunen.

De Voedselbank deelt elke week voedselpakketten uit aan mensen wonend in de gemeenten Elburg en Oldebroek die niet meer rond kunnen komen van hun budget.

De voedselbank verzamelt voedsel dat geschonken wordt door bedrijven/winkeliers in de omgeving, stelt hieruit voedselpakketten samen en deelt deze vervolgens uit aan degenen die te weinig geld hebben om boodschappen te kunnen kopen. Daarbij is het uitgangspunt dat de hulp tijdelijk is, zodat er gestreefd blijft worden naar structurele oplossingen.

Al het werk gebeurt geheel met vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om alle pakketten tijdig te verzamelen, uit te delen of te bezorgen. Daarnaast zijn ook leerlingen van het Oostenlicht regelmatig aan het werk bij de voedselbank. Zij kunnen op deze manier de eerste werkervaring opdoen.

Om al het werk te kunnen doen, moeten er ook kosten worden gemaakt voor huisvesting, opslag, vervoer, brandstof, verzekeringen e.d. Omdat de voedselbank weinig structurele inkomsten heeft, is zij in belangrijke mate afhankelijk van giften.

De voedselbank doet in onze gemeenten heel belangrijk en nuttig werk en daarom hoopt de toernooiorganisatie dat ze dit jaar een mooie bedrag bij elkaar kan brengen om de activiteiten van de voedselbank te steunen.

Voor vragen kunt u mailen naar info@voedselbankelburgoldebroek.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment